Základní část se už nezadržitelně blíží ke svému konci a hokejisté Prostějova se tak dívají dopředu, protože play-off je nemine. Je jen otázkou, zda to bude z pozice vítěze základní části, či ze druhého místa. Hodně napoví už tento týden, kdy se v přímém souboji potřetí utkají s Kroměříží a kdy by rádi přerušili úspěchy hostů v těchto zápasech. Uplynulý týden navíc nebyl vůbec jednoduchý, protože řada hráčů odpadla kvůli onemocnění. O to cennější je tak pro kouče výhra na půdě Boskovic.

„Nám to teď opravdu ve velkém polehalo. Všude okolo řádí nějaké virózy a nám se pravděpodobně něco prohnalo kabinou. Řada kluků tak nyní bere antibiotika, nebylo myslitelné, aby s námi jeli. K tomu nám stále schází Korhoň, Černý či Kolouch z důvodu zranění. Řešili jsme velké komplikace, dokonce Jedlička s Masarem museli nastoupit netradičně v útoku, což ale zvládli perfektně. Celkově nás to teď očividně semklo a kluci zaslouží poklonu za to, jak to zvládli,“ prozradil na úvod kouč eskáčka Michal Janeček.

Nyní se bude pilně připravovat s mužstvem na zápas proti Kroměříží, který nejspíše definitivně rozhodne, kdo se stane vítězem základní části a bude tak mít výhodu domácího prostředí do play-off v každém kole. „Musíme se na to dobře připravit. Věřím, že většina kluků se nám už uzdraví a snad budu mít příjemnější starosti s tím, že budu muset vybírat hráče než doufat, abychom měli aspoň tři pětky,“ přeje si kouč.

Velká spokojenost nyní panuje i u mladých hráčů, kteří si kritiku vzali k srdci a přístup chytili za správný konec. „Jsem rád, jak to kluci vzali. Teď za sebou mají řadu utkání a jejich výkonnost šla nahoru. Vyříkali jsme si nějaké chyby a další věci, jak by to mělo fungovat, což teď platí, a pokud jim to vydrží, pak si myslím, že mohou v dohledné době být velmi důležitými členy kádru. Také jsem jim říkal, že nechci poslouchat, že chci hrát jen se staršíma, takže asi to byla pozitivní motivace,“ pokračoval Janeček.

Velkým tématem byl i Petr Kolouch, u kterého jsou domluvené střídavé starty u Jestřábů. „Jednali jsme tento týden s bráchou a stejně tak s Petrem. Připravuje se nadále s námi, ale nyní má pauzu kvůli zranění ramene. Domluva je taková, že do některých tréninků s Jestřáby nastoupí, jinak bude hrát za nás. To se však uvidí až v budoucnu. Jsme tak domluvení, že budeme ve spojení, budeme komunikovat. Myslím si ale, že aktuálně mají Jestřábi silný kádr. Pokud nepřijde větší marodka, tak to zvládnou i bez něj,“ zakončil lodivod.