S blížícím se jarem se přibližuje také tradiční akce 10 000 kroků, konkrétně její dubnová výzva. Zvu na ni naše občany opakovaně a rád to udělám znovu. Chůze je přirozeným způsobem pohybu a velmi snadnou cestou, jak udělat něco pro svoje zdraví.

Je dobrá nejen pro nás, kteří máme „sedavé zaměstnání“, ale pro kohokoliv, kdo chce zlepšit svoji tělesnou kondici. Pokud v tom někomu nebrání vážné zdravotní důvody, mohou se jí věnovat příslušníci všech generací od malých dětí až po naše seniory. Není nutné si pořizovat žádné nákladné vybavení, do ulic našeho města nebo do okolní přírody se dá vyrazit v tom nejpohodlnějším, co doma najdete.
Cílem výzvy 10 000 tisíc kroků samozřejmě není ujít každý den příslušnou vzdálenost, ale především začít se chůzi aktivně věnovat. Chůzi můžete zapojit do svého denního režimu třeba jen tím, že na poštu, na návštěvu u známých nebo na menší nákup vyrazíte pěšky. Anebo se rozhodnete prozkoumat okolí svého bydliště, jindy krásnou přírodu za městem a uděláte si delší procházku nebo kratší výlet. Neváhejte, sám na sobě jsem opakovaně pozoroval, jak je zapojení do této akce skvělé.