Jinak vyrovnané tabulce extraligy dospělých ČR 2023/24 zatím jasně vládnou korfbalisté KK Brno. A právě nad tímto papírově nejsilnějším soupeřem potřebuje tým Vosíme.cz Korfbal Prostějov zvítězit ve vzájemném duelu 6. kola soutěže na vlastní palubovce haly RG a ZŠ Otto Wichterleho PV.

Důležitá bitva v pořadí průběžně druhého prostějovského mančaftu (4 body) s vedoucím brněnským celkem (8 bodů) proběhne v neděli 18. února od 17.00 hodin. Hanáci musí vyhrát, aby udrželi jak zatímní stříbrnou pozici, tak šanci opanovat základní část soutěže a tím si zajistit přímý postup do superfinále o mistrovský titul.

„Tak daleko se ještě nedíváme. Spíš je potřeba se co nejvíc soustředit na každé jednotlivé utkání tak, jak budou přicházet. Teď chceme odčinit těsnou a hodně nešťastnou porážku ve Znojmě, k tomu potřebujeme opravdu kvalitní výkon,“ zdůraznil kouč korfbalistů Vosíme.cz David Konečný.

Ve městě okurek Vosy vedly během druhého poločasu už rozdílem šesti košů, ještě dvě a půl minuty před koncem pak 18:16. Přesto nakonec padly 18:19 rozhodující trefou inkasovanou pouhých pět sekund před vypršením zápasového času. Tím je Modří Sloni bodově dotáhli, stejný zisk navíc mají i České Budějovice.

„Pořád platí, že chceme být po dlouhodobé fázi extraligy aspoň třetí a tím postoupit do semifinále. Brno však bude velice těžkým protivníkem, naposledy vysoko zvítězilo v Budějovicích. Má sice dost mladý, ale moc šikovný a rychle se zlepšující tým. Na druhou stranu platí, že nám se proti KK dlouhodobě daří, i minule jsme u nich vyhráli,“ připomněl Konečný.

Nedělní podvečer na Reálce tudíž slibuje skutečně žhavou a divácky atraktivní korfbalovou událost. „Věřím, že pokud navážeme na dobré výkony z většiny předchozích zápasů ve Znojmě i s Českými Budějovicemi, tak můžeme proti Brnu uspět,“ zdůraznil David Konečný.