Jestli by se některý ze soupeřů dal označit jako ten osudový, pak by tento přívlastek mohl jistě patřit hokejistům Uherského Hradiště. Psalo se 28. září, kdy hokejisté SK Prostějov 1913 odehráli první zápas před domácím publikem ve své historii. Byl u toho stejný soupeř jako v premiérovém zápase play-off Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína. Ve čtvrtfinále hraném na dva vítězné zápasy se svěřenci kouče Janečka určitě nebudou chtít zdržovat a za postupem mohou vykročit ve středu 21. února v 18.00 hodin, kdy je čeká úvodní buly.

 

Na svého soupeře si hokejisté Prostějova, kteří měli jistotu prvního místa, museli počkat až do posledního kola, ve kterém se rozhodovalo mezi Boskovicemi a Uherským Hradištěm. Zatímco prvně jmenovaný svůj souboj zvládl, tak Hradiště ne. Je tak jasné, že první domácí představení v rámci play-off nabídne stejný souboj jako na úvod základní části.

Jen těžko by se v základní části hledal oblíbenější soupeř pro eskáčko než Hradiště. Během tří zápasů si připsalo tři vítězství a celkové skóre z těchto zápasů činí 23:2. I tento fakt tak násobí pozici jasného favorita prvního kola, které se hraje na dva vítězné zápasy. „Během základní části se nám proti nim dařilo, ale teď se tabulka maže a bude zásadní, abychom na to navázali naším poctivým výkonem, protože jedině tak můžeme být opět úspěšní. Doma chceme potvrdit roli favorita a potěšit i fanoušky v rámci prvního duelu. Byl bych rád, kdyby se nám to pak povedlo potvrdit i ve druhém utkání na půdě soupeře a zajistili si tak postup dál,“ prozradil kouč Michal Janeček.

První domácí duel uvidí fanoušci na Zimním stadionu v Prostějově už ve středu od 18.00 hodin. Vstupné zůstává na symbolických padesáti korunách pro pány. Tentokrát už ale bez piva ke vstupence zdarma. Ženy a děti mají i nadále vstup zdarma.