Druhé čtvrtfinále odehráli hokejisté SK Prostějov na půdě soupeře, kde chtěli potvrdit svůj postup mezi čtyři nejlepší a po prvním utkání před vlastním publikem, které mělo jednoznačný průběh. Stejný scénář se opakoval i v Hradišti a po dvou třetinách už nebylo pochyb o tom, že domů si svěřenci kouče Janečka odvezou i místenku v semifinále. Na svého soupeře si ale museli počkat až do neděle.

 

Na rozdíl od domácího klání se tentokrát na branky čekalo o něco déle a v první části to už vypadalo, že nepřijde jediná. Proti však byli aktivnější hosté, kteří se v 18. minutě poprvé dočkali, kdy po kombinaci Novosada s Pokorným zamířil přesně Pěcha a uklidnil hostující barvy – 0:1. V poslední minutě navíc přišel faul domácích, po kterém sudí nařídili trestné střílení. To měl na starost autor první branky a ani v této dovednostní disciplíně nezklamal – 0:2. Do kabin tak šlo eskáčko s náskokem. I herní projev ukazoval, že domácí to budou mít velmi těžké.

Druhá část toho nabídla opravdu hodně a více než sto padesát přítomných diváků vidělo hned sedm branek. Ve 26. minutě se domácí dostali do kontaktu, kdy Micku dokázal překonat Witoš – 1:2. Jenže následovalo šest minut, které definitivně zlomily odpor Hradiště. Jen o minutu později totiž vrátil dvoubrankový náskok hostům Houdek – 1:3. O další dvě minuty později na něj navázal Zabloudil a v 33. minutě přidal další uklidnění Čuřík – 1:5.

Domácí zásluhou Fridricha ještě korigovali skóre, ale ve 35. minutě přidal další trefu Fiala – 2:6. Definitivní tečku za prostřední částí pak zvládl Čuřík a bylo to o pět branek – 2:7.

Závěrečná část se tak mohla už jen dohrávat, protože všem bylo jasné, jak páteční duel dopadne. Domácí se snažili potěšit diváky ještě alespoň další brankou, ale to jim hosté nedovolili. Naopak to byli oni, kteří potvrdili svou dominanci, kdy ve 44. minutě završil hattrick Martin Pěcha – 2:8. Tečku za utkáním přidal v poslední minutě mladík Píchal – 2:9. Zajímavostí tak jistě je, že eskáčko vstřelilo branku v každé třetině během poslední minuty. Během dvou utkání nasázelo třiadvacet branek a jasně potvrdilo, že v tomto souboji bylo favoritem na postup.

 

Krajská liga mužů Jižní Moravy a Zlína – čtvrtfinále 2. zápas

HC Uherské Hradiště – SK Prostějov 1913

2:9 (0:2, 2:5, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Witoš, 34. Fridrich (Kopáč) – 18. Pěcha (Novosad, Pokorný), 20. Pěcha (TS), 27. Houdek (Čuřík), 29. Zabloudil (Pokorný, Houdek), 33. Čuřík (Černý, Houdek), 35. Fiala (Jedlička, Pokorný), 40. Čuřík (Černý, Houdek), 44. Pěcha (Čuřík, Houdek), 60. Píchal (Zitka, Vyroubal). Rozhodčí: Jan Janča, Dominik Poláček — Martin Šobáň, Pavel Tomeček. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:4. Diváků: 157.

Sestava Uherského Hradiště: P. Jakubčík (M. Šurý) — M. Borot, P. Kopáč, R. Tischer, M. Řezníček, Z. Fridrich — F. Petřík, J. Forman, M. Skřivánek, J. Vogl, F. Januška, V. Jelének, P. Kršjak, M. Bezděk, J. Koranda, A. Witoš. Trenér: Robin Tischer.

Sestava Prostějova: M. Micka (A. Švach) — M. Fojtášek, O. Pokorný, R. Jedlička, T. Houdek, A. Masare, J. Kropáč — J. Zitka, M. Černý, M. Pěcha, J. Čuřík, M. Zabloudil, T. Vyroubal, O. Fiala, Z. Novosad, L. Korhoň, D. Píchal. Trenér: Michal Janeček.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRA

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

„Chtěli jsme to odehrát na dvě utkání a jsem rád, že se nám to povedlo. Byli jsme od začátku zápasu lepší a potvrdili jsme tak svou úlohu. Jsem velmi spokojený s tím, že jsme se vyhnuli nějakým komplikacím a soupeři jsme takzvaně nedali čuchnout k tomu, aby se vybláznil k nějakému velkému výkonu. Nikdo se ani nezranil, takže jsme to všechno zvládli, jak jsme si před začátkem vytyčili. I s druhým zápasem tak panuje maximální spokojenost.“