Dva zápasy, dvě jasné výhry a postup mezi nejlepší čtyřku. Takový byl plán hokejistů Prostějova pro čtvrtfinále Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína proti soupeři z Uherského Hradiště, kde byli jasným favoritem. Tuto prognózu do puntíku splnili a celkové skóre za domácí a venkovní duel v poměru 23:4 to jasně dokazuje. Na semifinálového soupeře si museli počkat až do nedělního podvečera, ale už teď je jasné, že i do středeční první bitvy vstoupí v roli favorita po vítězství v základní části před domácím publikem.

 

„Od začátku jsme měli sérii ve svých rukou a drželi jsme taktovku na naší straně, což je určitě pozitivní. Splnili jsme, co jsme měli, můžeme si tak trošku oddechnout a začít se připravovat na semifinále, které už bude pravděpodobně daleko náročnější,“ prozradil na úvod spokojený kouč Michal Janeček, který si takto čtvrtfinále v ideálním duchu představoval. Během čtvrtfinále totiž hráči nemuseli řešit žádné komplikace, kdy v obou zápasech jasně vedli a drželi soupeře daleko od možnosti utkání vůbec zdramatizovat.

Před play-off také zmínil, že bude chtít některé věci trošku změnit, aby si hráči uvědomili, že teď už je čeká náročnější část sezóny. V rámci čtvrtfinále to ale zatím potřeba příliš nebylo. „Nějaká výraznější změna tam zatím ve čtvrtfinále nebyla. Hráli jsme to na dvě zkušenější pětky, které doplnili mladší kluci, a myslím si, že to fungovalo velmi dobře. Domluvili jsme se například s Míšou Černým, že si dal na třetí část volno, abychom více do hry dostali mladší hráče, on si v klidu odpočinul, protože bylo rozhodnuto. V tomto směru jsme tak do hry dostali větší počet kluků a za to jsem taky pochopitelně rád, protože je máme připravené i na další boje,“ pokračoval lodivod.

Během čtvrtfinálové série se celku vyhnuly i větší zdravotní trable, scházeli jen dva marodi, kde se u jednoho jedná o delší absenci, u druhého o akutní virózu. „Těžko říct, jak na tom ti dva kluci budou. Petr Kolouch má dorazit v úterý už do plného tréninku a uvidíme podle toho, jak se bude sám cítit a co bude jeho rameno dělat. U Marka Černoška ještě nevíme vůbec, protože měl horečky, přepadla ho nějaká viróza, takže tam to bude hlavně o tom, jak se bude cítit. Jinak se nám ale marodka nijak nerozrostla, snad to tak i vydrží do středečního prvního zápasu,“ zakončil Janeček.