Semifinálový protivník v Prostějově dokázal, že bude mnohem silnějším soupeřem, než by si snad prostějovští hokejisté a jejich fanoušci původně dokázali představit. Lvi z Břeclavi drželi po celý zápas s SK Prostějov 1913 krok a o výsledku se rozhodlo až v samotném závěru utkání. Výsledek byl do posledních minut na vážkách, pečetil ho až během dvojnásobného oslabení Zabloudil střelou do prázdné brány Lvů z Břeclavi.

První šanci úvodního středečního utkání semifinále play-off Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína měl hostující Svoboda, ale ve druhé minutě z bezprostřední blízkosti před prostějovským gólmanem Sedlářem mířil nad. Do týmu eskáčka se po zraněních vrátily opory Kolouch s kapitánem Dubou, takže trenér Janeček měl příjemné starosti, jak pomíchat sestavu. Naši hokejisté se tak pár minut na ledové ploše hledali, hra byla rozháraná, přihrávky nepřesné. Ovšem na konci 7. minuty to tam konečně spadlo! Korhoň našel skvělou přihrávkou mezi kruhy osamoceného Čuříka a ten střelou švihem propálil břeclavského strážce svatyně Chvátala. Gól to byl překrásný, puk se do sítě odrazil postupně od obou tyček. V dalším průběhu první třetiny oba soupeři spálili několik tutových střeleckých příležitostí. Hostující obranu nejvíce zaměstnávala útočná řada Fiala, Kolouch a Berčák. Obranu pak držel nadstandardními zásahy gólman Sedlář. Prostějované ale bohužel vedení do přestávky neudrželi, ve 20. minutě hosté po rychlém brejku přečíslili naši obranu a Hrbatý v souboji z očí do očí proti Sedlářovi uspěl – 1:1.

Druhou část hry sice Lvi z Břeclavi začali náporem, ovšem první šanci měl domácí Novosad. Ten se s pukem ocitl sám před gólmanem Chvátalem, ovšem kotouč pod jeho betony se mu propasírovat nepodařlo. Hra se dlouhé minuty přelévala ze strany na stranu, tempo a nasazení bylo na krajský přebor skutečně enormní. Ve 27. minutě nedokázal Korhoň blafákem překonat břeclavského brankáře, na druhé straně Sedlář v jasné šanci bravurně vychytal Pappa. Když světelná tabule ukazovala čas 37.00, více než tři stovky diváků si opět zakřičely gól! Po krásné kombinaci Duby s Korhoněm zůstal před brankářem hostí opět nepokrytý Novosad, který tentokrát svoji šanci zkušeně proměnil – 2:1. Do konce druhé třetiny stejný hráč ještě netrefil odkrytou bránu Břeclavi, podobnou tutovku neproměnil ani Černý.

Ani ve třetí třetině se nijak netaktizovalo, obě mužstva útočila a brankáři tasili jeden povedený zákrok za druhým. Hned ve 43. minutě se ovšem eskáčku povedla ve vlastním oslabení další kombinační akce, kdy Čuřík našel v útočném pásmu volného Zabloudila a ten se prudkou ránou nemýlil. Vedení 3:1 se v tu chvíli mohlo zdát pohodlné a rozhodující, to však byl velký omyl. Hosté se nevzdávali a jejich snahu zúročil v 55. minutě gólem ala Pastrňák Ling. Po tomto momentu byli břeclavští Lvi hodně nepříjemní a několikrát viselo vyrovnání na vlásku. Dvě minuty a dvě vteřiny před závěrečnou sirénou to vypadalo pro naše barvy hodně nebezpečně. Berčák byl vyloučen a hosté navíc odvolali gólmana. Při hře šesti proti čtyřem ale hosté vyrobili hrubku v našem pásmu a Zabloudil takřka přes celé kluziště trefil prázdnou bránu! Ani vedení 4:2 však nebylo konečné, naši hokejisté neudrželi soustředěnost a dvanáct vteřin před koncem ještě upravil na 4:3 hostující Gabriška. To ale bylo naštěstí vše, SK Prostějov 1913 si tak v semifinále připsal první vítězství.