S vedením dva jedna na zápasy a s postupovými ambicemi odjížděli v pátek odpoledne hokejisté SK Prostějov 1913 do Břeclavi, kde chtěli ukončit semifinálovou sérii proti svému soupeři a začít se připravovat na očekávané finále. Jenže Lvi znovu potvrdili, proč jsou tak nepříjemným soupeřem do play-off. I podruhé se jim povedlo na vlastním ledě svého soka porazit. Vynutili si tak rozhodující pátý duel.

Minulý týden nabídl hned tři zápasy semifinálové série a vždy se radoval domácí celek. Ve čtvrtém utkání, které bylo na programu v pátek, to chtěli svěřenci kouče Janečka změnit a poprvé urvat vítězství na stranu hostů, aby ukončili náročnou sérii a mohli se chystat na finále. Jenže domácí Lvi byli proti a povedlo se jim i podruhé před vlastním publikem zvítězit. Tentokrát to bylo nejtěsnějším možným rozdílem.

V první třetině se přitom do vedení dostali hosté už v šesté minutě, kdy se dokázal prosadit obránce Houdek. Věřil, že branka mužstvo uklidní – 0:1. Ještě do přestávky ale domácí ukázali, že nic nevzdávají, v závěrečné pětiminutovce otočili skóre zápasu na svou stranu. Nejprve se po přihrávce Linga prosadil Papp a necelé dvě minuty před úvodní sirénou obrátil stav Lokaj – 2:1. Po první části tak byla blíže možnost návratu série do Prostějova.

Druhé dějství nabídlo druhý obrat v zápase a tentokrát se jednalo o hosty, kteří se v rozpětí tří minut dokázali dostat do vedení. O oba zásahy se postaral kapitán týmu Lukáš Duba a potvrdil svou roli lídra. Nejprve ve 25. minutě dokázal využít souhry s Fialou a srovnal. Následně ve 27. minutě propálil po další nahrávce Fialy vše, co mu stálo v cestě – 2:3. Už to vypadalo, že domácí budou muset ve třetí části dotahovat, ale v poslední minutě odmítl tuto situaci Směřička a srovnal stav utkání – 3:3.

Třetí třetina už byla na branky chudší než její dvě předchozí části a nabídla jedinou změnu stavu. O ni se dokázali postarat domácí borci, kteří znovu nastoupili se čtyřmi pětkami a zásluhou Lokaje se dostali do vedení ve 49. minutě – 4:3. Deset minut do konce patřilo tlaku hostů, jenže žádná ze šancí se neujala. Po závěrečném hvizdu se i ve čtvrtém utkání této série radoval domácí celek.

 

Krajská liga mužů Jižní Moravy a Zlína

HC Lvi Břeclav – SK Prostějov 1913

4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Papp (Ling), 19. Lokaj (Směřička), 40. Směřička (Vaverka, Dora), 49. Lokaj (Hrbatý) – 6. Houdek (Čuřík), 25. Duba (Fiala, Černošek), 27. Duba (Fiala). Rozhodčí: Marek Čelechovský, Michael Kohoutek — Šimon Flegr, Radek Husák. Diváků: 250.

Sestava Břeclavi: J. Chvátal (J. Michálek) — R. Kruták, D. Vaněk, J. Čaněk, K. Rýpar, M. Göndör, M. Dora, K. Burian, D. Směřička — J. Vaverka, O. Ling, M. Papp, Z. Ambrož, Š. Javůrek, A. Abazaj, R. Juránek, K. Lokaj, A. Jajcay, M. Jurica, F. Hrbatý, M. Gabriška. Trenér: Michal Kuba.

Sestava Prostějova: M. Micka (D. Sedlář) — O. Pokorný, I. Peštuka, V. Beutl, T. Houdek, M. Černošek, P. Liška — J. Zitka, M. Černý, M. Pěcha, J. Čuřík, P. Kolouch, T. Vyroubal, L. Duba, O. Fiala, D. Píchal. Trenér: Michal Janeček.