Parádní hokejová atmosféra provázela v pátek večer druhý finálový souboj krajské ligy. Zaplněný kroměřížský stadionek hnal domácí hokejisty k heroickému výkonu, po kterém, bohužel pro naše barvy, si domácí celek připsal druhé vítězství ve finálové sérii. Prostějovské eskáčko, přestože podalo viditelně lepší výkon než ve středu v domácím prostředí, bude nyní odvracet dva mečboly. Podaří se to?

 

Do branky SK Prostějov 1913 opět nastoupil místo zraněného Sedláře Micka. V Kroměříži pak chyběl útočník Korhoň, nahradil ho ovšem po uzdravení Zitka. Po oboustranně opatrné polovině první třetiny se do vedení dostali domácí, když v 11. minutě překonal prostějovského Micku Rosendorf. Vzápětí ale hosté dostali výhodu přesilové hry a po krásné kombinaci s Černoškem a Čuříkem vyrovnal ve 13. minutě na 1:1 Kolouch. Bohužel další nápor hokejistů eskáčka utnul v 17. minutě přesnou střelou obránce Kroměříže Strýček, jenž domácí hokejisty poslal do vedení 2:1.

V prostřední části hry vévodili hře oba gólmani, proto padla pouze jediná branka. Bohužel do prostějovské sítě. Ve 39. minutě našel Matula přesnou přihrávkou Kaukiče a ten zvýšil na 3:1 pro domácí.

Do závěrečné třetiny nastoupili Prostějovští s vědomím, že už nemají co ztratit. Útočníci se dostávali do mnoha šanci, ale spalovali je. A přišel trest. Na konci 47. minuty zvýšil na 4:1 Matula, což byl pro domácí již rozhodující náskok. Hokejisté Prostějova se sice ještě zmohli na snížení 4:2 zásluhou Čuříka z 53. minuty, k výsledkovému zvratu to už ale nevedlo. HK Kroměříž se tímto vítězstvím ujal vedení 2:0 ve finálové sérii. 

 

HLASY TRENÉRŮ

 

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

„Byl to naprosto vyrovnaný zápas hraný ve vynikající hokejové atmosféře. Podle mého názoru jsme podali daleko lepší výkon než v prvním utkání doma, bohužel to ale na vítězství nestačilo. V pátek nás opustilo střelecké štěstí, bylo až s podivem, co jsme dokázali spálit za šance. Nejsem vyloženě zklamaný, ale určitě to mrzí. Domácí Kroměříž byla na nás opět výborně připravená a ve finále se jí daří. Soupeř má výhodu v tom, že od začátku sezóny hraje v naprosto stejné sestavě, kdežto my ji musíme často takzvaně lepit. Svým svěřencům bych chtěl ale poděkovat, předvedli velice bojovný výkon. Věřím, že v neděli doma vyhrajeme a vrátíme se ještě zpátky do Kroměříže.“