Finále, jak má být! Spousta emocí, neuvěřitelná divácká kulisa a šťastný konec pro mužstvo SK Prostějov 1913. A na úplný závěr 1 812 diváků na prostějovském zimáku! Když vedení tohoto nově vzniklého týmu spřádalo před sezónou plány, mluvilo se o touhách zahrát si hned v první sezóně krajské soutěže finále. To bylo stoprocentně splněno. A vítězství a titul krajského mistra? To je možná nad plán. Už po nedělním vítězném utkání s Kroměříží a slavnostním předání poháru pro vítěze Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína se ale mnozí fanoušci na prostějovském zimním stadionu ptali – a co bude dál?

 

Celou finálovou sérii s Kroměříží nejprve pro Večerník zhodnotil hned po nedělním utkání trenér SK Prostějov 1913. „Ta série byla enormně těžká. Nutno ale také připomenout, že neuvěřitelně moc sil vzala klukům už Břeclav v semifinále. Na rozdíl od našeho mužstva byla Kroměříž odpočinutá a podle toho také první dva zápasy vypadaly. Ale i za stavu 0:2 na zápasy jsme pořád věřili, že máme na to vrátit celou sérii k pátému rozhodujícímu utkání. Věděli jsme, že na to hokejově máme a že disponujeme velice zkušeným mančaftem. Kluci velice chtěli a já před nimi smekám,“ uvedl lodivod prostějovských hokejistů Michal Janeček, který si také pochvaloval, že na rozdíl od základní části soutěže pak ve finále až na výjimky nikdo nevypadl ze sestavy. „Až na Tomáše Berčáka jsme finálovou sérii odehráli kompletní. Spousta hráčů ale nastupovala už v Kroměříži s bolestmi, zraněními, na tlumících prášcích a někteří skutečně na hraně zdravotní způsobilosti,“ podotkl trenér Janeček, který během sezóny vedl tým plný zkušených borců. A všichni si vychutnávali právě poslední zápas, kdy na prostějovský zimák přišlo 1 812 lidí. „To je na krajský přebor naprosto fenomenální návštěvnost! My se nechceme v žádném případě poměřovat s Jestřáby, to je jiný level. Ale jsem rád, že se v posledních našich utkáních návštěvnost zvyšovala a fanoušci se přijdou podívat na velezkušené hráče, kteří prošli extraligou, první ligou nebo jsou přímo prostějovskými odchovanci,“ uvedl Janeček. 

Večerník se po rozhodujícím finálovém mači zajímal o to hlavní, co mužstvo SK Prostějov 1913 nyní čeká, nebo nečeká. Fanoušci by si přáli baráž a postup do druhé ligy! „Nejsem teď schopen na tuto otázku odpovědět. A musím přiznat, že sám nevím, co bude dál. A podle mě to neví ani hokejový svaz. Musíme si teď s vedením klubu sednout a probrat celkovou situaci. Fanouškům pochopitelně zavčas dáme vědět, zda se ještě popereme o druhou ligu,“ uzavřel toto téma trenér mužstva SK Prostějov 1913 Michal Janeček.