Poslední zápasy v sezóně 2023/2024 mají za sebou florbalisté dvou týmů FBC Playmakers Prostějov: veteráni a dorosti. Veteráni vyrazili do Olomouce, dorost jen kousek od něj – svou derniéru odehráli ve Velké Bystřici

Veteráni jeli do krajské metropole s tím, že už si nemohou v tabulce pohoršit ani polepšit – čekalo je čtvrté místo. Tým ale odjel tentokrát k turnaji v polátané sestavě. V prvním zápase to bylo znát: třetí Holešov naše hráče pořádně prověřil. Úvodní čast byla vyrovnaná, soupeři pak stačilo jen málo na to, aby se dostali s míčkem za brankovou čáru. Prakticky využili vše. Na průběžných 2:1 ještě snížil Řehulka po narážečce s Krnáčem. Ve druhé části Holešovu napadalo až příliš moc na to, aby se Prostějov zmohl na odpověď. Bohužel to byl zlom, který Playmakery zejména psychycky dorazil. Pak už si soupeř mohl dělat na hřišti co chtěl. Zápas tak dostal nádech debaklu. Nakonec se zastavilo na hodnotě 1:9. Hned čtyřmi brankami v dresu soupeře zazářil Tkadlčík. Čestný úspěch Playmakerů naopak zaznamenal Řehulka, který ještě pohrdl odkrytou prázdnou brankou na snížení.

15 veter 02

Druhé utkání bylo úplně jiné. Tým se utkal s posledními Klobouky u Brna. Měl ale přesto co dělat, neboť neúspěch z minulého utkání byl trochu cítit. Playmakeři sice rychle vedli 2:0. Navíc herní převaha byla od úvodu jednoznačně na straně Prostějova, jenže soupeř dokázal záhy srovnat. Následně Playmakeři znovu vedli a Klobouky opět dotáhly. Od druhé části pak trenér Pavel Kubíček posunul dopředu kapitána Zdeňka Fojta, a ikdyž se obraz hry neměnil, došlo na změnu produktivity. Rozhodující pasáž zápasu přišla ve 23. minutě, kdy Playmakers dvěma slepenými brankami odskočili na rozdíl tří gólů. Převaha byla jednoznačná, takže soupeř zaútočil jen sporadicky. A nakonec i díky tomu vyhráli 8:3. Šesti body se v utkání blýskl Michal Kováč.

15 veter01a

VETERÁNI – liga veteránů

FBC Playmakers Prostějov – Florbal Holešov 1:9 (1:3, 0:3, 0:3)

Branky Prostějova: Řehulka (Krnáč). Rozhodčí: Stanislav Kosek, Vojtěch Blana. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Průběh: 0:2, 1:2, 1:9.

FBC Playmakers Prostějov – Aligators Klobouky 8:3 (3:3, 0:3, 0:2)

Branky Prostějova: K. Hloch (Kováč), Z. Fojt (Sedláček), Z. Fojt (Řehulka), Kováč (Řehulka), Kováč (Řehulka), M. Fojt (Kováč), K. Hloch (Kováč), K. Hloch (Kováč). Rozhodčí: Stanislav Kosek, Vojtěch Blana. Bez vyloučení. Průběh: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 8:3.

Sestava: Procházka – Kováč, K. Hloch, Řehulka, Sedláček, Zakopal, M. Fojt, Z. Fojt Trenér: Pavel Kubíček

 

Druhým týmem, který se o víkendu představil, byl dorost. Tým mladíků se utkal s Lipníkem a následně s Droždínem, který turnaj pořádal. Zatímco s Lipníkem naposledy tým prohrál 2:7, proti Droždínu si naopak posledně připsal výhru. Větší drama ale nakonec přinesl zápas právě s Lipníkem. Po první třetině soupeř v zeleném vedl 1:0, ve druhé Playmakeři srovnali. Ještě před pauzou si ale Lipník vzal vedení zpět, a ještě ho navýšil. Zkraje třetí třetiny se na hřišti přiostřilo, Soukal a Dohnal obdrželi menší tresty za hrubost. Právě Soukal pět minut před koncem využil přesilovku a snížil na 2:3. Poslední slovo měl ale shodou okolností druhý vyloučený, lipnický Dohnal. Playmakeři ještě zkusili hru bez brankáře, vyrovnání ani snížení však nepřinesla. Druhý zápas byl naopak Prostějov v roli mírného favorita. Tu ale konečným výsledkem nepotvrdil. Tým se trápil střelecky, navíc od 3. minuty prohrával. Faktická pojistka pak přišla už v půlce zápasu, kdy Droždín zvýšil na průběžných 3:0. Další branka nepadla, a i když Playmakeři inkasovali ve dvou zápasech pouze sedmkrát, na body to tentokrát nestačilo.

DOROST – Olomoucká liga dorostenců

FBC Playmakers Prostějov – FBC Traweko Lipník 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky Prostějova: Mauler (J. Svoboda), Soukal (Kostelanský). Rozhodčí: Martin Nitsche, Roman Dulovec. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Průběh: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

FBC Playmakers Prostějov – FBC Droždín 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky Prostějova: - . Rozhodčí: Martin Nitsche, Roman Dulovec. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Průběh: 0:3.

Sestava: Cetkovský – J. Svoboda, Marek, Lemon, Šebesta – Kostelanský, Mauler, Sedlák, Soukal, Konečný. Trenér: Lukáš Brumlík