Prostějovský hokejista Lukáš Žálčík se stal součástí čtvrtfinále Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy mužů ČR 2020/21. Sparta Praha si třicetiletého útočníka stáhla do svého kádru na střídavé starty z LHK Jestřábi a pro třetí duel série s Olomoucí ho zařadila i do základní sestavy místo ostříleného Lukáše Pecha, který na Hanou neodcestoval z rodinných důvodů.

Za rudé S tedy naskočil Žálčík, a to ve čtvrté ofenzivní formaci společně se svým někdejším parťákem z elhákáčka Davidem Dvořáčkem. Odehrál pouze necelých šest minut, do statistik se za tento krátký čas stihl zapsat jedním střeleckým pokusem a jedním hitem. I tak mohl naplno sdílet týmovou radost sparťanského mančaftu z těsného vítězství 3:2 a tím zvýšeného vedení ve čtvrtfinálové sérii už na zápasových 3:0.

Pro „Žálču“ bylo středeční vystoupení na olomouckém ledě tím vzácnější, že v pražském klubu již dříve působil a do jeho služeb se vrátil po dlouhých osmi letech. Extraligové bitvy přitom okusil znovu po třech ročnících, neboť sezónu 2017/18 strávil v Dukle Jihlava náležející tehdy mezi českou elitu. Nastoupí Lukáš dnes od 19.00 hodin i do čtvrtého vzájemného utkání Olomouc – Sparta, možná postupového?

Za hokejisty Komety Brno opět vyrazil do čtvrtfinálové bitvy s Třincem Žálčíkův spoluhráč z Prostějova Petr Mrázek vypomáhající na jihu Moravy taktéž na střídavé starty. Ve třetím střetnutí dostal šestadvacetiletý forvard a třetí nejproduktivnější plejer Chance ligy 2020/21 důvěru dokonce ve druhé útočné lajně, ale neprosadil se. Za dvanáct minut na kluzišti (včetně devíti sekund v přesilovce) zaznamenal pouze jeden záporný bod do hodnocení +/-, Kometa podlehla Třinci jasně 1:4 a ztrácí v sérii 0:3. Čtvrtý mač je na programu dnes od 17.20 hodin.