Když se v posledních týdnech rozhlédnete kolem sebe, tak musíte vidět, kterak se lidské žití po dlouhých měsících temna konečně vrací na běžnou úroveň zdravé aktivity včetně obyčejného sportování a prostého pohybu jedinců i skupin, které něco dělat jednoduše baví.


Dětská hřiště, různá sportoviště a plácky i cyklostezky jsou zase plné tak, jak by to mělo být. Trvale, nikoliv podle toho, co zdravým silným lidem případně znovu zakážou mocní na základě prý nezbytných rozhodnutí, údajně v zájmu našich životů.
Kdo zvolená řešení vlády ČR dle doporučení Ministerstva zdravotnictví odmítal už dříve respektovat, kritizoval je či s nimi aspoň nesouhlasil, ten musí cítit zadostiučinění při zjištění, že české soudy v mnoha případech shledaly zvolená protiepidemická opatření jako protiprávní, dokonce protiústavní.
Nyní jde o to, co se bude dít na podzim, pokud přijde bůhvíkolikátá vlna onemocnění covid-19. A jestliže vedoucí státní činitelé opět budou chtít všechny(o) omezovat, nebo přímo zavírat, neměli bychom se coby svobodní občané nechat. Naopak je potřeba najít cestu k normálnímu plnohodnotnému životu.