Večerník už v průběhu tohoto roku o této další investici magistrátu opakovaně informoval. Rekonstrukce sportovního hřiště na dvoře budovy Střední odborné školy podnikání a obchodu v Rejskově ulici se nyní dostala až na program jednání zastupitelstva. Radní totiž na celkové financování potřebovali schválit rozpočtové opatření ve výši 1 080 000 korun.

Tato potřebná stavební investice nebyla zahrnuta do rozpočtu města na rok 2022, a právě tento fakt byl příčinou kritických poznámek ze strany opozičních zastupitelů. „Vidím tuto investici až na 378. místě rozpočtu, tedy hluboko pod čarou schválených investic. Zajímalo by nás, jak je možné, že tato investice najednou poskočila tak nahoru,“ namítli členové opozice.

Náměstek primátora Jiří Rozehnal vysvětlil, že sportovní hřiště v areálu uvedené školy je v havarijním stavu, načež požádal ředitele SOŠPO a zároveň zastupitele města Marka Moudrého, aby se k technickému stavu hřiště vyjádřil. „Sportovní areál, který máme od města k užívání, zahrnuje jak asfaltovou plochu, tak plochu s umělým povrchem. Technický stav hřiště se v posledním období výrazně zhoršil a není možné jej využívat. A po poslední revizi tohoto sportoviště nám bylo zakázáno vyvíjet na něm jakoukoliv činnost. Protože toto hřiště využívá v odpoledních časech také široká veřejnost, požádali jsme město o uvedenou investici. Nejde už dále čekat, stav hřiště je opravdu havarijní,“ pronesl zastupitel a ředitel prostějovské SOŠPO Marek Moudrý (ODS a nezávislé osobnosti městě Prostějov). „Výrazně tomu napomohla i naše kladně vyřízená žádost o dotaci z Olomouckého kraje,“ přidal radní Miloš Sklenka (ANO 2011).

„Pan ředitel Moudrý jasně sdělil, že hřiště je v havarijním stavu a jeho používání dětem zakázala revize. Vy mě tak opravdu zlobíte! Pokud nechcete, aby děti na SOŠPO toto hřiště užívaly, tak to řekněte všem lidem hned. Děláme to pro děti a veřejnost, a jestliže vám to vadí, tak je to čistě váš problém,“ zareagoval na námitky některých opozičníků náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011).

Ne všichni členové opozice ale byli proti rekonstrukci sportovního hřiště v areálu SOŠPO v Rejskově ulici. „Já na rozdíl od jednoho ze svých kolegů tuto investici rád podpořím. Radši budu stavět dětská sportoviště než cyklověže,“ ozval se František Fröml (Změna pro Prostějov). „My tuto investici města určitě podpoříme, protože nejde jen o děti ze zmíněné školy, ale také o veřejnost, která má na hřiště běžně přístup,“ vyjádřil se za SPD Pavel Dopita. „Když je něco v havarijním stavu, je logické, že se to musí řešit ihned a investiční akci vytáhnout z plánů i ze samého spodku. Také já tuto nutnou investici podpořím,“ zakončil veškerou diskusi Petr Kapounek (Piráti).

Potřebné rozpočtové opatření na zabezpečení rekonstrukce sportoviště na SOŠPO v Rejskově ulici nakonec schválilo všech 31 přítomných zastupitelů. Ruku pro něj nakonec zvedl i zastupitel Petr Ošťádal, který svými nemístnými poznámkami rozproudil zcela zbytečnou diskusi... Tak proč to všechno?!