Úspěšně vstoupil do třetího grandslamu sezony prostějovský tenista Jiří Veselý. Argentince Federica Coriu vyřídil ve třech setech a ve Wimbledonu i poosmé v kariéře postoupil minimálně do druhého kola. „To je už slušná bilance,“ usmíval se po vítězství Veselý.

Česká jednička měla drobné problémy pouze ve třetím setu, kdy Coria získal poprvé soupeřův servis. Veselý ale prodloužení utkání nedopustil. „Koncovku jsem zvládl v pohodě, snad to vydrží,“ přeje si český tenista.

Premiéru v hlavní soutěži mají za sebou také Zdeněk Kolář a Jiří Lehečka. Ten s nasazeným Filipem Krajinovičem ze Srbska válčil téměř čtyři hodiny, než padl v pěti setech. „Je to velká škoda, k postupu chyběl kousek,“ posteskl si Lehečka. Kolář prohrál ve třech setech s Francouzem Benjaminem Bonzim.

Mezi ženami se do 2. kola dostala Petra Kvitová a Barbora Krejčíková. Obě hráčky zvládly roli favoritek, Kvitová ale musela svůj duel s Italkou Jasmine Paoliniovou otáčet. Ze hry je již Karolína Muchová a Kateřina Siniaková. 

MUŽI

Wimbledon

Dvouhra - 1. kolo: Veselý - Coria (Arg.) 6:3, 6:2, 7:6, Kolář - Bonzi (Fr.) 3:6, 3:6, 1:6, Lehečka - Krajinovič (26-Srb.) 7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 4:6.