Už téměř třicetiletou tradici mají v našem regionu okresní soutěže v malé kopané, řadu uplynulých ročníků hrané pod křídly České unie sportu Prostějovska. Nová sezóna 2024 těchto mužských ligových bojů v rámci okresu se přitom již pomalu blíží, do jejího zahájení zbývají dva měsíce.

„Další ročník okresních lig v malé kopané ČUS Prostějovska začne někdy v závěru dubna, takže na přípravy je ještě dostatek času. Chceme opět zachovat stejný hrací systém formou sobotních turnajů, přičemž jarní část by se znovu konala ve dvou územně rozdělených skupinách Severozápad a Jihovýchod,“ prozradil Večerníku místopředseda prostějovské malé kopané Bohuslav Krátký.

„Na podzim se pak bude pokračovat v obou těchto skupinách včetně prolínací fáze, na úplný závěr potom přijdou na řadu zápasy o konečné umístění včetně semifinále, utkání o bronz i rozhodujícího finále. Součástí sezóny se tradičně stane také Pohár ČUS Prostějovska,“ sdělil Krátký, jenž je zároveň šéfem tohoto spolku.

„Zatím jsou to ale všechno jen předběžné informace. Teprve během března dodám bližší a konkrétní, týmy se budou oficiálně přihlašovat a následně vytvoříme společně s nimi zápasový program jarních turnajů. Rádi bychom dali zase dohromady aspoň čtrnáct až šestnáct mužstev, to znamená sedm nebo osm kolektivů v každé skupině,“ doplnil Bob Krátký.