Dva domácí zápasy ve dvou dnech absolvují během nejbližšího víkendu nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov. Na vlastním kurtu u sokolovny na Skálově náměstí nastoupí do střetnutí 1. ligy družstev mužů ČR 2023 jak v sobotu 3., tak i v 4. června neděli.

Již tedy 3. června od 14.00 hodin půjde přitom o opravdový šlágr nejen 12. kola, ale úplně celé soutěže. Suverénní Hanáci, kteří vedou a dosud neztratili ani bod, totiž přivítají druhé Holice, jež neustále zůstávají těsně v jejich patách s minimální ztrátou. Sobotní mač tedy bude přímou bitvou o prvenství po základní části, přičemž prostějovští borci mají výhodu jak svého hřiště, tak těsného vítězství 6:4 z úvodního vzájemného utkání na jihu Čech. „Pokud vyhrajeme, prvenství už téměř jistě udržíme,“ věří trenér Sokola I Richard Beneš.

O den později – tedy 4. června již od 11.00 hodin – mají jeho svěřenci na programu dohrávku 6. prvoligového dějství proti průběžně čtvrté Pankráci Praha. „Další těžký soupeř, navíc máme dost náročný program. Ale kluci se s tím určitě poperou a společně zabojují,“ nepochybuje Beneš.