Po skončení základní části 1. ligy družstev mužů ČR 2023 dostali nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov až do konce července týmové volno. Přesto řada členů hráčského kádru vítěze dlouhodobé fáze letošního ročníku soutěže nezůstala ani během této více než měsíční pauzy bez svého milovaného sportu.

„Kluci totiž hráli různé letní turnaje,“ prozradil s úsměvem hlavní trenér Sokola I Richard Beneš. A hned přidal bližší podrobnosti. „Velkým úspěchem bylo stříbro Martina Müllera a Jana Pavelky společně s Erteltem na Poruba Open trojic, což byla skvěle obsazená akce na severu Moravy. Chlapi tam prohráli až ve finále s elitní trojkou mistrovských Modřic a za sebou nechali řadu extraligových soupeřů i náš druhý tým ve složení Jan Šlézar, Tomáš Drobil, Jakub Klaudy, který vyřadili ve vzájemném čtvrtfinále,“ informoval Beneš.

„Podobně cenný úspěch přivezli Tom Drobil s Kubou Klaudym z taktéž výborně obsazeného turnaje Šacungu. I tam startovala spousta extraligistů, a přesto naši kluci společně s Chalupou dokázali celkově zvítězit, když porazili mimo jiné Modřice i Holici,“ ocenil kouč. Lukáš Pírek se pak na menším klání ve Znojmě podílel na druhé pozici, zatímco Martin Müller a Tomáš Roba suverénně ovládli jiný skromnější podnik poblíž Olomouce. „Marťas říkal, že tohle ani nemusíme dávat do novin. Každopádně na něho prozradím, že při výše zmíněném Poruba Open byl vyhlášen nejlepším smečařem turnaje,“ vyzdvihl Beneš.

Nyní už prostějovský nohejbalový mančaft odstartoval společnou přípravu na druhou polovinu sezóny, jež obsahuje vyvrcholení prvoligové soutěže v podobě závěrečného play off. „Máme za sebou úvodní trénink, který měl ve čtvrtek opravdu perfektní úroveň. S klukama jsme jasně dohodnutí, že minimálně jednou týdně se sejdeme a dobře potrénujeme, aby herní forma pro začátek semifinálové série o posledním srpnovém víkendu byla v rámci možností co nejlepší. Momentálně jsou všichni borci zdravotně v pořádku, tak ať to hlavně vydrží,“ přál si Richard Beneš.