Vyhráli základní část, a teď chtějí ovládnout i play-off, tedy celou 1. ligu družstev mužů ČR 2023! Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov jdou do vyřazovacích bojů s jednoznačným cílem, jehož dosažení by znamenalo splnění dlouholetého snu. Tím je postup do extraligy mezi absolutní tuzemskou elitu!

 

Další díl cesty Hanáků za náročnou, leč reálně splnitelnou metou teď startuje úvodním střetnutím semifinálové série. Mančaft Sokola I k němu nastoupí v sobotu 26. srpna od 14.00 hodin na domácím kurtu v areálu u sokolovny na Skálově náměstí proti TJ Radomyšl. Na svého soupeře přitom musel čekat až do včerejšího večera.

Sok totiž vzešel z duelů předkola play-off hraného v neděli 20. srpna, jihočeský nováček dokázal uspět v Praze na Pankráci 5:4. „Radomyšl má v kádru dva starší zkušené borce s extraligovou minulostí a k nim mladší šikovné. Je dost nevyzpytatelná, určitě dokáže být i velmi nebezpečná,“ řekl o nadcházejícím protivníkovi hlavní trenér prostějovských nohejbalistů Richard Beneš.

Semifinále se hraje na dva vítězné zápasy, přičemž druhé vzájemné utkání je na programu 2. září v Radomyšli a případný třetí rozhodující mač pak v sobotu 9. září znovu od 14.00 hodin v Prostějově. Vítěz postoupí do prvoligového finále, tím bude mít jistou minimálně účast v baráži o extraligu. Celkový premiant 1. ligy totiž postupuje do nejvyšší národní soutěže přímo.

„Na tyhle věci ale teď nesmíme myslet, bylo by to předčasné. Naopak se musíme maximálně soustředit na první semifinálovou bitvu, která nás právě čeká. Nejdůležitější je, že jsou všichni hráči zdraví a od začátku srpna spolu kluci aspoň jednou týdně společně trénovali. Příprava tak byla v rámci možností dobrá, tím pádem by taková měla být i forma. Věřím, že nastoupíme kompletní, a tedy v nejsilnější sestavě, abychom klíčový vstupní zápas play-off vítězně zvládli,“ zdůraznil Beneš.

Zároveň vyzval nohejbalové příznivce k maximální podpoře jeho svěřenců. „Prosíme fanoušky, ať hned na úvodní semifinále dorazí v co největším počtu a klukům vytvoří bouřlivou domácí atmosféru. Můžou jim tím hodně pomoct, navíc uvidí špičkový nohec,“ slíbil kouč na úsvitu možná historických týdnů tohoto sportu v prostějovském regionu.

 

 

34 lista nohejbal