Zatím úspěšně, krok za krokem jdou nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov za splněním svého snu postoupit do české extraligy. Letos dosud vyhráli základní část 1. ligy družstev mužů ČR 2023 a v předchozích týdnech pak vítězně zvládli i semifinále play-off s Radomyšlí (2:0 na zápasy po výsledcích 5:3 doma a 5:2 venku). Teď přichází naprostý vrchol: finálová série proti TJ Sokol Holice!

Znovu se hraje na dva vítězné duely, v tom úvodním budou mít Hanáci výhodu domácího prostředí. Ale pozor, v sobotu 16. září se začíná už od 10.00 hodin! Za příznivého počasí na venkovním kurtu v areálu u sokolovny na Skálově náměstí, v případě trvalejšího silného deště v hale Sportcentra DDM (Olympijská ulice). Hlavní trenér Sokola I se před nejdůležitější fází celé sezóny ještě ohlédl za semifinálovou odvetou v Radomyšli.

„Rozhodující krok k výhře jsme udělali hned prvními dvěma dvojkami. Potom jsme udržovali bezpečné vedení a nejdůležitější bylo, že se nám podařilo se soupeřem vyjít smírně z jeho silných trojek. My navíc máme vynikajícího singlistu Tomáše Robu, který dohromady udělal tři body a opět potvrdil, jakým je platným hráčem i bojovníkem. Utkání zase proběhlo fair-play, kluci na obou stranách ukázali, že jsou kvalitními nohejbalisty i pravými sportovci,“ ocenil Richard Beneš.

Kromě toho si prostějovská výprava vezla z jihu Čech ještě jeden nevšední zážitek. „Na cestě ke klíčovému zápasu naši borci pomohli vyměnit kolo u auta nešťastné posádce mladých hudebníků, kteří si vůbec nevěděli rady a moc nám za pomoc v nouzi děkovali,“ prozradil Beneš s úsměvem.

Teď už ovšem napjatě vyhlíží start finálové série, kde jeho svěřence čeká věkově sice mladší, leč výkonnostně naprosto srovnatelný protivník. „S Holicemi to bude velice těžké a vyrovnané, vidím to padesát na padesát. Jestliže v semifinále jsme byli jasným favoritem, nyní žádnou takovou roli určitě nemáme, ačkoliv jsme Holice v základní části dvakrát porazili – venku i doma 6:3. V obou případech to však byl nesmírně náročný a vyrovnaný boj, což se dá očekávat rovněž v nadcházejících bitvách o všechno. My do nich samozřejmě půjdeme s obrovskou motivací,“ ujistil ostřílený kouč.

Vítěz finále postoupí přímo do extraligy, poražený absolvuje baráž s předposledním celkem elitní tuzemské soutěže. „Velmi důležité je, že máme kompletní sestavu, ještě zbývá určit sestavy dvojic i trojic. Každopádně moc prosíme fanoušky o maximální podporu z hlediště, neboť bouřlivé domácí prostředí nám může v natolik zásadním utkání velice pomoct. Příznivcům slibujeme špičkový nohejbal a připravené pro ně budeme mít točené pivo za pouhých patnáct korun. Věříme ve výbornou atmosféru,“ burcuje Beneš fandy.

 

34 lista nohejbal