Svátek nohejbalu čeká na TJ Sokol I Prostějov už během hodů, kdy se v úvodním klání finálové série střetne před vlastním publikem s nedalekým sokem z Holic. Zda se podaří splnit vytoužený cíl a postoupit do extraligy, bude po sobotě o něco jasnější. První bod totiž může do dalšího boje velmi napovědět a nohejbalisté budou potřebovat i vaši podporu. K tomu na každého bude čekat i solidní nabídka v podobě piva za 15 korun, které na hodové oslavy přijde vhod. Start úvodního klání finále je v 10.00 hodin.

Nohejbalisté Prostějova jdou za svým snem zatím velmi úspěšně. Po ovládnutí základní části první ligy dokázali projít i play-off až do finále, kdy zvládli semifinálové klání proti Radomyšli poměrem 2:0 na zápasy. Teď na ně už čeká vrchol letošní sezóny, tedy finále, kdy si vítěz vyslouží místenku pro příští sezónu nejvyšší soutěže.

Stejně jako semifinále se i finálové klání hraje na dva vítězné zápasy. V tom úvodním a případném třetím budou mít nohejbalisté Prostějova výhodu domácího prostředí díky svému vítězství v základní části. „S Holicemi to bude velice těžké a vyrovnané, vidím to padesát na padesát. Jestliže v semifinále jsme byli jasným favoritem, nyní žádnou takovou roli určitě nemáme, ačkoliv jsme Holice v základní části dvakrát porazili – venku i doma 6:3. V obou případech to však byl nesmírně náročný a vyrovnaný boj, což se dá očekávat rovněž v nadcházejících bitvách o všechno. My do nich samozřejmě půjdeme s obrovskou motivací,“ prozradil kouč Richard Beneš.

V rámci hodových oslav slibuje kouč špičkový nohejbal od obou celků a zve všechny návštěvníky na točené pivo za pouhých patnáct korun. „Věřím, že budeme hrát za skvělé atmosféry a první bod série zůstane doma,“ dodal závěrem kouč Beneš. V sobotu tak rozhodně neváhejte a přijďte podpořit nohejbalisty a dotáhnout je k vytoužené extralize.

 

37 nohejbal1