Nohejbalový oddíl TJ Sokol I Prostějov, jehož mužský A-tým letos postoupil do extraligy družstev ČR, organizuje nábor mladých hráčských adeptů tohoto tradičního českého sportu.

Prostějovský klub má zájem o mladé kluky ve věku deset až dvanáct let, které baví fotbal nebo kopání do míče na ulici s kamarády. Nábor se koná každý pátek v sokolovně na Skálově náměstí od 15.30 do 16.00 hodin. Tréninky vedou dva extraligoví hráči hanáckého oddílu Lukáš Pírek a Jan Valenta společně s dlouholetým trenérem úspěšné nohejbalové mládeže Richardem Benešem, který přivedl své svěřence k sedmnácti titulům mistra republiky v mládežnických kategoriích a čtyřem vítězstvím v extralize dorostu.

Nohejbal je přitom finančně nenáročný sport, kde zranění vinou protihráče lze prakticky vyloučit a všichni trenéři nohejbalu jsou zodpovědní za kvalitní všestrannou přípravu mladých sportovců. Všichni kluci budou do oddílu Sokola I přijati a záleží pouze na jejich přípravě i zájmu o tento národní sport ČR. V této souvislosti je nutná zmínka, že Prostějov vychoval v minulých letech tři juniorské mistry světa i jednoho mistra Evropy a někteří kluboví odchovanci aktuálně působí v jiných týmech extraligy mužů, přičemž kolektiv TJ Sokol I se v příští sezóně mezi elitou dospělých premiérově představí také.

„Přijďte mezi nás a začněte opět budovat silný mládežnický oddíl nohejbalu,“ vyzývá potenciální mladé hráče Richard Beneš, který zájemcům rád poskytne veškeré informace na svém telefonním čísle 736 536 930.