Pokračující přípravu nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov na historicky premiérovou sezónu v extralize družstev mužů ČR 2024 zpestřil start na turnaji trojic v Přerově. Patnáctý ročník tradičního Memoriálu Pavla Holíka se přitom medailově vydařil trojce s dvojnásobným prostějovským zastoupením.

Bronz vybojovalo trio, jež táhli největší současná opora Sokola I (a nově i hrající kouč) Martin Müller společně se zimní posilou Jakubem Ftačníkem, navrátilcem ze Žatce. „Kluky doplnil na nahrávce Ivo Nováček a společně hráli skvěle, v semifinále hodně potrápili i později vítězné Holice, kam se vrátil vynikající Pavel Kop,“ přiblížil vedoucí hanáckého mužstva Richard Beneš.

Čtvrté místo se Vsetínem obsadil Rudolf Stařičný, další nová akvizice ambiciózního oddílu. Loňská osvědčená posila Jan Pavelka byl s rodným Přerovem ve čtvrtfinále, prostějovští odchovanci Lukáš Pírek a Tomáš Roba spolu s Němcem vypadli v základní skupině. To vše v nadmíru silné konkurenci čtyřiadvaceti trojek z celé České republiky.

„Většina našich borců hrála v Přerově velice dobře, někteří výborně. Jinak podle možností co nejvíc trénujeme v naší sokolovně na Skálově náměstí a postupně ladíme formu na poslední březnovou sobotu, kdy zahájí letošní ročník extraligy. My do ní vstoupíme 29. března na hřišti Čelákovic, což by mohl být jeden z hratelnějších soupeřů,“ odtušil Beneš.

Domácí premiéra v nejvyšší národní týmové soutěži čeká Sokol I v sobotu 6. dubna od 14.00 hodin proti Žatci, dalšímu překonatelnému sokovi. A hned v neděli 7. dubna od 10.00 hodin se bude předehrávat duel 4. kola se Startem Praha. „Oba tyhle zápasy doma absolvujeme v hale Sportcentra – DDM Prostějov v Olympijské ulici,“ upozornil dlouholetý nohejbalový trenér.

Připomeňme, že základní hráčský kádr extraligového nováčka tvoří Martin Müller, Petr Zemánek, Jan Pavelka, Tomáš Roba, Lukáš Pírek, Ladislav Pírek a výše zmíněné posily Jakub Ftačník a Rudolf Stařičný. „Blízko je ještě příchod jednoho velmi šikovného zadáka a nahrávače, který umí i kvalitně zakončovat. Naopak odchovanec Kuba Klaudy se z Prahy pravděpodobně nevrátí,“ prozradil Beneš.

Nejbližší program nohejbalových reprezentantů našeho okresního města je tréninkový s tím, že v neděli 10. března přijde na řadu přátelské utkání ve Vsetíně. „Za podporu bychom rádi poděkovali statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem našim dalším partnerům a sponzorům,“ zdůraznil Richard Beneš.