Již téměř za dveřmi je start extraligy družstev mužů ČR 2024, tedy nejvyšší týmové národní soutěže, kterou letos budou premiérově v klubové historii hrát nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov. Ti se proto pilně připravují na zápasovou premiéru mezi českou elitou, kterou absolvují 29. března na velikonoční Velký pátek v Čelákovicích.

„Už se velice těšíme a nemůžeme se dočkat,“ řekl Večerníku se smíchem dlouholetý trenér Sokola I, nyní vedoucí družstva Richard Beneš. Ještě mnohem slavnostnější však pro Hanáky bude první dubnový víkend, během něhož odehrají první dva extraligové duely doma v oddílových dějinách. Půjde tedy hned o dvojnásobnou premiéru na vlastním hřišti!

„Nejdříve nás čeká utkání druhého kola proti Žatci v sobotu 6. dubna od 14.00 hodin, potom předehrávka čtvrtého kola se Startem Praha v neděli 7. dubna od 10.00 hodin. K oběma zápasům přitom nastoupíme v hale Sportcentrum – DDM Prostějov, kam srdečně zveme všechny sportovní příznivce včetně fanoušků nohejbalu,“ zdůraznil Beneš.

Všichni tři úvodní soupeři TJ Sokol I v nadcházející sezóně historického významu přitom rozhodně patří k těm hratelnějším. „Samozřejmě zůstáváme při zemi, protože jsme nováček a nemáme v plánu si přehnaně vyskakovat. Na druhou stranu ani není důvod se nikoho moc bát, neboť máme své kvality a s některými celky určitě můžeme vyrovnaně bojovat, nebo je i porazit. Naším cílem je postup do předkola play-off,“ zopakoval Beneš.

Pod vedením nového hrajícího kouče Martina Müllera, který nadále je i největší hráčskou oporou, podstoupili Prostějované důležitý zápasový test – přípravné střetnutí ve Vsetíně. „Kluci tam hráli velice dobře, zkoušeli různé sestavy dvojic i trojic a zvítězili 6:1. Vzhledem k přátelskému charakteru mače se pak pokračovalo dál na plných deset jednotlivých utkání s výsledkem 8:2 pro nás,“ přiblížil Richard Beneš vydařenou přípravu.

Obsáhlý informační servis před zahájením nohejbalové extraligy 2024 přineseme už v příštím vydání Večerníku!