S předstihem otevřeli druhou polovinu této sezóny starší dorostenci Házenkářské akademie Olomouckého kraje. Z podzimní části 1. ligy ČR 2021/2022 totiž měli hned dva odložené duely, přičemž ten úvodní dohrávali v městské sportovní hale Kostelce na Hané. A proti favorizovanému celku HCB Karviná vyválčili cennou remízu 19:19 (10:9), která pro ně znamenala premiérový bodový zisk v dosavadním průběhu soutěže!

„V zimě jsme vhodně doplnili kádr, velmi se zvedla tréninková morálka a dnes to bylo hned vidět. Remíza je dle mého názoru zasloužená. Utkání vévodily obrany, výborně chytali gólmani, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou,“ spokojeně hodnotil hlavní trenér HAOLK Radek Flajsar.

„Takový zápas jsme už potřebovali, konečně jsme ukázali emoce. Přišlo poměrně dost fanoušků, kteří nás velmi hlasitě povzbuzovali, což také pomohlo. Chtěl bych jim všem moc poděkovat. Jsem velice rád, jak jsme ukázali, že házenou umíme. O záchranu se chceme rvát až do konce,“ zdůraznil kouč.

Po uzávěrce této strany absolvoval hanácký tým ještě druhou dohrávku ve Zlíně. A během nejbližšího víkendu již odstartuje prvoligové jaro. Dorostenci Házenkářské akademie Olomouckého kraje přivítají v Kostelci výběry KH Kopřivnice. V sobotu 12. února nejprve nastoupí mladší (od 14.00 hodin) a po nich přijdou na řadu starší (od 16.00 hodin).