Vloni na prosincovém jednání zastupitelé schválili vznik nového nadačního fondu sportu, kultury a vzdělávání. Cílem je získat finanční prostředky z podnikatelské sféry na podporu sportovních klubů, ale také organizací zabývajících se kulturou či vzděláváním dětí a mládeže.

 

Ještě v prosinci do tohoto nadačního fondu přispělo samo město částkou 100 tisíc korun. A jaký je aktuální stav, informoval minulé úterý zastupitele garant tohoto fondu radní Miloš Sklenka (ANO). „Správní rada fondu již několikrát v průběhu posledních týdnů zasedala a vyhlásili jsme už celkem tři granty na podporu sportu, kultury a vzdělávání,“ prozradil Miloš Sklenka, předseda správní rady nadačního fondu.

Na internetových stránkách www.nadaceprostejov.cz je zveřejněn i transparentní účet, na kterém je k dnešnímu dni již 181 000 korun, z čehož 100 tisíc korun tvoří příspěvek města. „Myslím si, že za tak krátkou dobu je to úspěch, a chtěl bych touto cestou poděkovat všem lidem a podnikatelským subjektům, kteří do fondu do této chvíle přispěli,“ vzkazuje Sklenka.

Z veřejné databáze lze vyčíst, že do nového nadačního fondu zřízeného městem přispěli společnosti Olymp Sky, Monoceros, Svamberk.com, Proměny bydlení, Patriarcha a pan Bohuslav Švamberk.