Po dlouhých třech letech, jež silně poznamenal koronavirus s veškerými jeho důsledky, se tradiční anketa Sportovec města Prostějova opět vrátí ke svému obvyklému modelu. Tedy k normálnímu ocenění nejlepších sportovních osobností našeho okresního města za uplynulý rok ve všech vyhlašovaných kategoriích – včetně čtyř hlavních.

„V minulých letech jsme nemohli oceňovat nejlepší prostějovské sportovce jako obvykle, protože sportovní dění výrazně ovlivňoval a v některých obdobích i hodně omezoval covid. Proto nešlo běžným způsobem porovnávat dosažené výsledky za situace, kdy část sportovců byla znevýhodněna. Tím pádem jsme model naší ankety trochu upravili a formou povedených video medailonků představili místní úspěšné sportovní kluby,“ připomněl náměstek primátora Miloš Sklenka.

Donedávna byl i předsedou Sportovní komise statutárního města Prostějov, která anketu Sportovec města Prostějova organizuje. A jejím garantem zůstává i nadále pro aktuální ročník, kdy budou hodnoceny vybojované úspěchy za loňský letopočet 2022. Slavnostní vyhlášení už přitom bude mít standardní podobu bez vynechání jakékoliv z dlouhodobě zavedených kategorií.

Proto byl důležitý minulý týden, během něhož ještě mohly jednotlivé kluby, oddíly, spolky i jednotlivci posílat nominace na ocenění ve výše zmíněných čtyřech hlavních kategoriích. To znamená Sportovec roku, Talent roku, Tým roku a Mládežnický tým roku 2022. V dalších týdnech i měsících dojde na hlasování členů sportovní komise tak, aby při slavnostním galavečeru mohli být vyhlášeni a oceněni ti opravdu NEJ.