Velký úspěch si připsali žáci Lukostřelby Prostějov. V Olomouci nedávno startovali na v pořadí 30. mistrovství České republiky žactva v halové lukostřelbě. Zúčastnilo se celkem 158 střelců a střelkyň, a to buď s reflexním, nebo holým lukem.

„Soupeřili spolu v kategorii mladších žáků a žákyň pod hlavičkou U13 a starších žáků a žákyň pod hlavičkou U15 v divizi reflexní luk a holý luk. Náš oddíl zde reprezentovali v kategorii U15 Jindřich Kopecký, Josef Tuček, Štěpán Marke, Julie Bumbová, Zuzana Křečková a Nikola Šinová, v kategorii U13 Joachim Sokol a Lukáš Zatloukal,“ prozradila Magda Robová, předsedkyně prostějovské lukostřelby.

A hned na tomto šampionátu slavil oddíl úspěchy. „V kvalifikačním závodě na 60 šípů jsme byli svědky krásných výsledků našich střelců. Zuzana Křečková dokonce na závodě nastřílela svůj osobní rekord. Zastřílela fakt dobře, nečekali jsme, že až tak zazáří. Do eliminačních soubojů tak z kvalifikace postoupili všichni,“ uvedla Robová.

Na druhý den mistrovství ČR pokračovalo eliminacemi jednotlivců. Někteří střelci tehdy měli i smůlu, prohráli pouze o bod. „Velkou radost nám také udělali naši nejmladší žáci Joachim s Lukášem, kteří při svém prvním startu na mistrovství předvedli skvělé výkony v eliminacích a postoupili do dalšího kola přes silné soupeře,“ usmívala se předsedkyně prostějovské lukostřelby s tím, že shodně pak skončila na čtvrtém místě družstva starších žáků a starších žákyň. „Mladší žáci pak jeli poprvé na takový závod a podařilo se jim hned vyřadit o třídu lepší soupeře. Celkově se zadařilo, je vidět, že se v této kategorii vracíme na vrchol,“ uzavřela Magda Robová.