V pátek 21. dubna od 19.00 hodin proběhne slavnostní vyhlášení již sedmnáctého ročníku ankety Sportovec města Prostějova, tentokrát za minulý rok 2022. Po loňské premiéře pod otevřeným nebem na Masarykově náměstí přímo před radnicí se letos akce vrací do haly Národního sportovního centra PV.

Za účasti oceněných, politické generality našeho okresního města i Olomouckého kraje a také pozvaných osobností jak sportovního, tak společenského života se anketa svou celkovou podobou vrátí k letům před covidem, který pojetí Sportovce města Prostějova v uplynulých ročnících výrazně pozměnil.

Loni i předloni tak hlavní náplň slavnostního setkání tvořily video medailonky představující jednotlivé sportovní kluby a disciplíny v Prostějově. Zatímco kvůli protikoronavirovým omezením byly vyhlášeny pouze některé z obvyklých kategorií, jiné naopak ne. Tentokrát se už vše vrátí do zajetých kolejí, neboť i svět se vůči uvedené nemoci vrátil do normálu.

Připomeňme, že anketu pořádá Sportovní komise statutárního města Prostějov ve spolupráci s marketingovou agenturou TK PLUS. Složení sportovní komise se přitom po loňských volbách výrazně změnilo, jejím novým předsedou je Karel Piňos. Nicméně zásadní vliv na organizaci galavečera má nadále předchozí šéf Miloš Sklenka, momentálně náměstek primátora.

Než přišel covid, čtyři hlavní kategorie ankety byly následující: Sportovec roku, Talent roku, Tým roku a Mládežnický tým roku. Loni byly vyhlášeny kategorie Cena Sportovní komise, Sportující učitel, Sportovní srdce a Síň slávy prostějovského sportu. Tímto směrem by ocenění v celkem osmi kategoriích měla směřovat letos, ovšem současná sportovní komise nevyloučila některé dílčí úpravy či novinky.

Aktéry významné akce tudíž čekají i možná překvapení. Jako moderátor by galavečerem každopádně měl znovu provázet Petr Vichnar, oblíbený komentátor České televize. A samozřejmostí bude jako vždy atraktivní doprovodný program v podobě hudebně-pěveckých vystoupení populárních interpretů.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník vám, jakožto hlavní mediální partner, tradičně přinese ze slavnostního vyhlášení obsáhlé zpravodajství.