Stalo se již tradicí, že Zlatá tretra v Ostravě, kde je hlavním spolupořadatelem prostějovská společnost TK PLUS, je vždy vynikající mítinkem, jak průběhem, tak perfektní organizací, vynikající atmosférou, špičkovými výkony a možností vidět plejádu těch nejlepších atletů z celého světa. Jen namátkově světový atlet číslo jedna Armand Duplantis, A. Peters, R. Crouser, L. Girma, K. Čeh, T. Amunasová, H. Kitaguchiová a další světoví borci.

K tomu se musí připočítat i naše atletická špička. A je z toho světová atletika, a pak se překonávají rekordy mitinku, jak na běžícím pásu. To je zážitek. Jen dva příklady: Duplahtis se přehoupl přes magickou výšku 612 a celý stadion burácel a světový rekordman ve vrhu koulí Crouser vrhl koulí pře 22,6o a znovu vypuklo obrovské nadšení. I ostatní disciplíny běhy, vrhy byly vynikající. A pří tom jako obvykle nemohli chybět žáci-sportovci ze dvou prostějovských škol Jana Železného a Melantrichova. Na stovku žáků a jejich učitelů tu nádheru viděli na vlastní oči. Vedení škol spolu s TK PLUS Prostějov již několik desítek let jim to umožňují. Skvělý počin!

Letos vzešlo ze sportovní komise města Prostějova návrh umožnit i prostějovským seniorům být u této vrcholové atletiky a vše vidět na vlastní oči. Předseda sportovní komise Karel Piňos se s tímto záměrem obrátil na primátora F. Juru a náměstka pro sport M. Sklenku a akce dostala zelenou. TK PLUS Prostějov se také k této akci přidala a všem účastníkům zájezdu poskytla vstupenky zdarma. A tak se jelo. Ze strany sportovní komise tuto akci zajišťovali pánové Dušek a Ráček.

Všichni účastníci tohoto překrásného sportovního zájezdu byli nadšení. Okouzlil je stadion - už, aby něco takového bylo i v Prostějově - nasáli tu báječnou atmosféru a po tři hodiny sledovali na vlastní oči vynikající atletiku. Mohli si říci, že byli u toho. Když budeme zdraví a město spolu s TK PLUS nám to umožní, tak jedeme znovu.

Díky všem, kteří tuto akci zorganizovali, a tak nám umožnili vidět světové atlety při jejich skvělých výkonech na vlastní oči. Jeden účastník v autobuse vyřkl, že akce si zaslouží velký a spontánní potlesk. I takto město Prostějov plní seniorům jejich přáni. Jen vice takových skvělých akcí.

Kromě zážitku s nádherné atletické akce poslouží jako třešinka na dortu památná fotka s Bárou Špotákovou.

Antonín Dušek