Uprostřed letní sezóny 2023 jsou závodníci a závodnice oddílu Lukostřelba Prostějov, kteří za několik posledních týdnů absolvovali řadu soutěží i jiných akcí. Pojďme nahlédnout pod pokličku, co je v úspěšném místním sportu nového.

Vynikající zprávou je především to, že se Michal Hlahůlek nominoval na letošní mistrovství světa! Mezinárodní vrchol tohoto roku proběhne zkraje srpna v Berlíně. „Michal své místo v české výpravě do Německa definitivně potvrdil při závěrečných nominačních závodech doma na naší lukostřelnici,“ s radostí konstatovala předsedkyně prostějovského klubu Magda Robová.

Účast na MS 2023 naopak těsně utekla dalším dvěma Hanákům. „Škoda že se na šampionát o kousek nedostali i Michael Roba a Josef Křesala. Oba zůstali pod čarou a jsou v roli náhradníků. Míša má už aspoň jisté místo v národním týmu pro příští rok, Pepa si jej bude moci vybojovat později,“ informovala Robová.

Druhým závodem v Litvínově pokračoval Pohár olympijských nadějí 2023. „Na daleký sever Čech jsme vyslali jen tři naše zástupce, z různých důvodů řada dalších chyběla. Té trojici statečných se však dařilo skvěle, když kadet Denis Zvonek i juniorka Eliška Koleňáková zvítězili a junior Jan Čalkovský skončil čtvrtý.“

Na litvínovské klání navázalo soustředění Sportovního centra mládeže ČR v Nymburce. „Připravovalo se tam okolo dvaceti talentovaných lukostřelců a lukostřelkyň mládežnických kategorií z celé republiky včetně našich Eli Koleňákové a Honzy Čalkovského. Nejvíc se přitom trénovala eliminace,“ prozradila Robová.

Tréninkový kemp klubového rázu následně měli také v Prostějově. „Letní prázdniny jsme začali oddílovým soustředěním na naší domácí střelnici. Dost jsme se zaměřili na kondici a výdrž, abychom měli potřebný základ pro mistrovství republiky v srpnu a září. Kromě toho si všichni účastníci vyzkoušeli rovněž noční střílení, hlavně děti z toho měly super zážitek,“ usmála se šéfka Lukostřelby PV.

Prostějovské soustředění vyvrcholilo prvním Prázdninovým závodem. „Startovní pole čítalo více než čtyřicet jmen, což je na daný červencový termín docela hodně. Největší událostí rozhodně byl nový český rekord Adama Li z Olomouce, který v mužích výkonem 671 bodů překonal dosavadní maximum našeho Michala Hlahůlka. Ten jej přitom vytvořil přede dvěma lety také na naší střelnici, tudíž můžeme říct, že v Prostějově padají národní rekordy,“ doplnila Magda Robová s poděkováním statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem ostatním partnerům za podporu.