Ve dnech 30. června až 2. července se uskutečnilo Mistroství Polska v letním biatlonu, do kterého se zapojila i česká reprezentace v tomto odvětví. Na startu nechyběli závodníci od mužských kategorií až po ty nejmladší. Největší hvězdou české výpravy se stal dorostenec František Ševčík z Prostějova, který vyhrál všechny disciplíny, do nichž naskočil.

Na závodech nemohla chybět polská elita biatlonistů. Závodů se zúčastnila kompletní mužská reprezentace, juniorské naděje, ale i medailistka ze Světových univerzitních her Barbora Szkrobiszewská. Během víkendu panovalo deštivé a větrné počasí, s nímž si museli závodníci poradit.

Pro české barvy se stal hlavní hvězdou závodu František Ševčík z Prostějova, který vyhrál všechny disciplíny, do nichž nastoupil v kategorii dorostu. Radoval se tak z prvenství ve vytrvalostním závodě, sprintu i štafetě, tu ovládl společně s Ondřejem Krtkem a Danielem Ryškou. „Myslím si, že jsme v Polsku dobře reprezentovali český letní biatlon. Domů jsme přivezli hned třináct pódiových umístění a František Ševčík předvedl skvělé výkony. Potěšili mě však nejen medailisté, ale i řada dalších biatlonistů,“ uvedl spokojený trenér reprezentace Zbyšek Škrabal.