Až do daleké Číny na letní světové univerzitní hry vyrazila reprezentovat české barvy rodačka z Prostějova a talentovaná gymnastka Dominika Ponížilová, kterou čekaly závody od 3. do 5. srpna. Kromě víceboje se účastnila i dalších jednotlivých disciplín a po krásném sedmém místě z víceboje se jí podařilo získat i medaile. Na přeskoku vybojovala třetí místo, a domů si tak mohla odvézt cenný kov.

Dominika Ponížilová o sobě dala vědět už i na dalších soutěžích. Velký úspěch za sebou měla v roce 2017 na Evropském olympijském festivalu mládeže. Své kvality potvrdila také na Evropských hrách dospělých a teď má za sebou první medailový úspěch ze světové konkurence.

„Očekávám, že hry budou skvěle zorganizované a že si je s ostatními sportovci užijeme. Budou to určitě nezapomenutelné zážitky. Mým cílem je odzávodit sestavy tak, jak je dělám na tréninku. Uvidíme, jak dopadne kvalifikace, ale věřím, že klapne finále víceboje a snad i nějaké finále na nářadí,“ měla gymnastka jasné cíle před startem soutěže.

Již ve víceboji, který gymnastické soutěže odstartoval, ukázala, že může myslet opravdu vysoko. Po sečtení všech čtyř disciplín se umístila na skvělém sedmém místě a nejlepší umístění zaznamenala na přeskoku, ve kterém ji finále čekalo o den později. A zde to už vyšlo parádně. Rodačka z Prostějova zaznamenala další vydařenou sestavu a získala bronzovou medaili.