Letošní vrchol mezinárodní sezóny v raftingu je tu. Právě dnes, tj. v pondělí 21. srpna, začíná Mistrovství Evropy 2023, jež proběhne na řece Vltavě pod Lipenskou přehradou do neděle 27. srpna. A to i za účasti posádek Raft teamu Tomi-Remont Prostějov.

 

Do České republiky se kontinentální šampionát na divoké vodě raftařů a raftařek vrací přesně po deseti letech. Pojedou se kategorie R4 (čtyřmístné čluny) i R6 (šestimístné lodě), a to na umělé slalomové dráze v Českých Budějovicích i na horní Vltavě pod Lipnem.

Umělá dráha jihočeské metropole bude hostit disciplíny sprint, slalom a head to head, náročná trať přes obávané Čertovy proudy se pak stane dějištěm sjezdu. Zápolit přitom budou všechny věkové kategorie od juniorské přes dospělou až po veteránskou jak v mužské, tak ženské složce.

„Původně jsme plánovali uspořádat evropský šampionát již v roce 2020, ale naše plány bohužel zhatila pandemie covidu. Jsme moc rádi, že se po těžkém období pro kolektivní sporty můžeme k myšlence opět vrátit a srdečně pozvat závodníky i diváky koncem léta na jih Čech. Přijeďte podpořit české reprezentanty na domácí půdě,“ uvedl předseda Svazu vodáků ČR Libor Polák.

Večerník bude raftové ME na jihu Čech pozorně sledovat, pochopitelně s důrazem na to, kterak si na nejvýznamnější akci roku povedou zástupci Tomi-Remont Prostějov.