Početné české zastoupení mělo Mezinárodní mistrovství Slovenska v letním biatlonu – krosu, které se konalo od 18. do 20. srpna v Predajné. Vedle oficiální české reprezentace se na start postavili i zástupci klubů ze Starého Města pod Landštejnem, Prostějova, KB Trefa Kosmonosy či Klecan. Mezi závodníky se opět neztratil ani František Ševčík, který vybojoval stříbrnou medaili.

 

Reprezentanti vybojovali tři zlaté zásluhou Pavly Schorné (ženy), Hynka Škrabala (muži) a Jana Lušovského (junioři). Na všechny nejcennější kovy dosáhli Češi ve vytrvalostních závodech. Do sbírky navíc přidali i tři stříbra a jedním z nich se stal i biatlonista z Prostějova František Ševčík, který na tuto medaili dosáhl v závodě dorostenců. Aby těch trojek nebylo málo, tak čeští zástupci brali i tři bronzové medaile.

„Mám radost, v jaké formě a s jakými výsledky jsme se v Predajné prezentovali. Vysokou kvalitu měly zejména nedělní sprinty. Startovali totiž sportovci Otchenash týmu, kteří se budou v nejbližších dnech účastnit mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích v Osrblí,“ podotkl vedoucí trenér české výpravy v Predajné Zbyšek Škrabal.