Ragby a Prostějov. Tyto dva pojmy k sobě příliš neladí. Přesto se i zde najdou lidé, kteří právě probíhající mistrovství světa prožívají skutečně naplno. Fandí přitom novozélandské reprezentaci známé pod přezdívkou All Blacks.

 

Světový šampionát v ragby se aktuálně koná na řadě míst Francie. Mezi hlavní favority i tentokrát patří reprezentace Nového Zélandu, kde je ragby národním sportem. To nemohlo nechat chladným ani rodáka z této malebné ostrovní země, který se před 12 lety usadil právě na Hané. Nejprve bydlel v Ohrozimi, před lety se odstěhoval do Prostějova.

„S partou přátel se scházíme při každém zápase All Blacks v restauraci Na Mánesce. Už teď se těšíme, že tam budeme sledovat zápas Nového Zélandu proti Itálii, který se bude konat v pátek 29. září,“ prozradil James Simonsen.

Rodák z Nového Zélandu a pětinásobný otec na Hané byl několik let zaměstnaný v nadnárodní společnosti, nyní provozuje vlastní firmu zabývající se potiskem triček. „Žije se mi tu lépe než na Zélandu. Lékařskou péči a myslivecké plesy vám mohou závidět lidé z celého světa,“ smál se sympatický James nad důvody, proč dal přednost prostějovskému regionu před atraktivní turistickou destinací.