Vyvrcholením letošní sezóny v letním biatlonu bylo i pro závodníky KB Prostějov mistrovství republiky 2023. Mládežnické kategorie měly šampionát ve Starém Městě pod Landštejnem, kde talentovaní členové Klubu biatlonu PV zajeli doslova senzačně. A dva z nich zářili přímo excelentním způsobem až k zisku mistrovských titulů!

Fantastickou formu prokázal hlavně Jakub Špaček, který ve věkové kategorii M12 vyhrál na MČR jak sprint, tak závod s hromadným startem. Navíc se stal i celkovým vítězem Českého poháru v letním biatlonu 2023 a bral tedy celkově tři zlaté medaile!

Národní titul vybojoval také jeho oddílový parťák Marek Dostálek ve sprintu, zatímco v takzvaném masáku skončil devátý. Co další výsledky mladých prostějovských zástupců na mistrovství republiky? Mikuláš Všetička 8., Richard Bábek 16. a 24., Dominik Černý 18., Barbora Horáková 20., Johanka Horáková 24.

Znovu se tak projevila dlouhodobě systematická a kvalitní práce trenérů KB Prostějov Romana Večeři, Tomáše Ševčíka a Martina Bábka, kteří svým svěřencům i touto cestou gratulují k dosaženým úspěchům a děkují jak za odvedené výkony, tak za vynikající přístup k přípravě i k závodům.