Svůj zápasový závěr kalendářního roku 2023 prožijí prostějovské volejbalistky na palubovkách protivníků, kde je ve druhé polovině tohoto týdne čekají dva venkovní mače během tří dnů. Proti soupeřům ze spodní poloviny extraligové tabulky, kteří se však poslední dobou zlepšují.

Nejprve Hanačky nastoupí ve čtvrtek 14. prosince od 17.00 hodin k derby na hřišti Přerova. Ten je osmý se ziskem dvanácti bodů, leč naposledy uspěl 3:1 ve Šternberku a nedávno stejným poměrem dokonce v Liberci. Zubřice vede Radim Vlček, jejich oporami jsou chorvatská univerzálka Petra Kovačič, slovenská smečařka Alexandra Vajdová, blokařky Kateřina Kohoutová s Alicií McClellan (USA) či nahrávačka/univerzálka Veronika Tinklová. V lize favoritky zvládly první vzájemný střet hladce 3:0, druhý pohárový byl mnohem vyrovnanější 3:1.

Následně ženy vékáčka pocestují do Brna, kde v sobotu 16. prosince od 18.30 hodin narazí na tamní Královo Pole. Tedy šesté družstvo průběžného pořadí (15), jež se čerstvě zaskvělo skolením pražského Olympu 3:0. Prostějov 2. listopadu doma neměl s KP kromě druhé sady vážnější trable (25:13, 25:23, 25:18), nicméně omlazený mistrovský kolektiv svěřenkyň Erika Nezhody nelze v žádném případě podcenit. Opírá se o diagonální plejerky Simonu Jelínkovou, Denisu Pavlíkovou a Kateřinu Kuníkovou nebo střeďačky Terezu Hrušeckou a Katarínu Körmendyovou.

„Z mého pohledu je teď česká extraliga hodně vyrovnaná, i když karty ohledně rozložení sil a pozic v tabulce jsou rozdané. Přesto může každý porazit každého. V Přerově se těžko hraje, bývá tam bouřlivé prostředí. A kápéčko dnes zvítězilo nad Olympem 3:0. My se proto musíme mít před každým soupeřem na pozoru a být připravení na to, že jsme v roli lídra tabulky, tím pádem po nás každý tvrdě půjde. My přesto chceme své vedoucí postavení v každém dalším utkání potvrzovat,“ ujistil hlavní trenér VK Michal Matušov před dvojnásobným výjezdem do hal protivníků.