V pátek 19. dubna od 19.00 hodin proběhne slavnostní vyhlášení již 19. ročníku ankety Sportovec města Prostějova, tentokrát za minulý rok 2023. Uskuteční se jako obvykle za řadu posledních let v hale prostějovského Národního sportovního centra a jak vidno, ponese se ve znamení čísla devatenáct.

 

Za účasti oceněných, politické generality našeho okresního města i Olomouckého kraje a také pozvaných osobností jak sportovního, tak společenského života budou oceněni nejlepší jednotlivci i kolektivy. Loni tomu bylo v následujících kategoriích: Sportovec roku, Talent roku, Tým roku, Mládežnický tým roku, Trenér roku, Cena Sportovní komise, Sportovní událost roku a Cena Sportovní srdce.

Připomeňme, že anketu pořádá Sportovní komise statutárního města Prostějova ve spolupráci s marketingovou agenturou TK PLUS. Současným předsedou Sportovní komise je Karel Piňos, nicméně zásadní vliv na organizaci galavečera nadále má předchozí šéf Miloš Sklenka, momentálně náměstek primátora.

Uvidíme, zda letošní ročník ankety osvěží nějaké novinky a jestli se Síň slávy prostějovského sportu tentokrát dočká uvedení dalších laureátů. Jednu novinku už potvrdil náměstek primátora za oblast školství a sportu. „Poprvé se zařadila i cena Okamžiky prostějovského sportu. Vznikla z myšlenky před dvěma ročníky, kdy se ocenila éra prostějovského hokeje v 80. letech. Chceme, aby se každý rok připomínala historie našeho sportu. Rovněž chce komise ocenit i sporty, respektive pohybové aktivity, což je pro život velmi důležité. Každou kategorii podpořil cenou garant což je TK plus, Pojišťovna Generali, Koutný, Trivium Trade a Marakau,“ prozradil Miloš Sklenka.

Jako moderátor by galavečerem každopádně měl znovu provázet Petr Vichnar, někdejší oblíbený komentátor České televize. A samozřejmostí bude jako vždy atraktivní doprovodný program v podobě hudebně-pěveckých vystoupení populárních interpretů. Večerník tradičně přinese ze slavnostního vyhlášení obsáhlé zpravodajství.