Posádka Team-green motorsport z Prostějovska se nezastaví. Ani předešlé víkendy neodpočívala, naopak se účastnila několik podniků rallye na Moravě. Tentokrát se zadařilo na Rallye Vyškov. A to i přes technické problémy.

 

„Asi čtrnáct dní před závodem jsme jeli Barum rallye. Byly tam rozbité cesty, auto tak dostalo zabrat. Jak karoserie, tak se nám urval i svár na zavěšení ramene,“ poznamenal Roman Burget. Posádka následně bojovala s již tradičními problémy v začátku závodu. „Měli jsme ztrátu čtyřicet sekund, kterou se podařilo stáhnout. Přitom nedávno jsme ve Fulneku opět museli dotahovat. Měli jsme ke konci sedm sekund ztrátu, a nakonec jsme skončili druzí,“ uvedl Burget. Tentokrát ale posádka brala zlato.

Hanáci úspěchem ve Vyškově potvrdili, že se jim daří dlouhodobě. Ostatně o tom svědčí i skvělé umístění na mistrovstvích. „Průběžně jsme na druhé příčce v Rallysprint soutěži a na prvním místě v mistrovství Slovenska,“ uvedl Burget. Nyní je však před ním a jeho kolegy těžké rozhodování. „Dalším podnikem bude Rally Morava a Rally Košice, které se jedou ve stejném termínu, a nemůžeme se bohužel zúčastnit obou zároveň. Budeme muset zřejmě obětovat body v českém šampionátu pro obhájení titulu na Slovensku. A samozřejmě bude také záležet na aktuální pandemické situaci, která bude na Slovensku převládat v termínu mezi patnáctým a sedmnáctým říjnem,“ poznamenal závěrem Roman Burget.