Už tři kluby kušistů se nachází na Prostějovsku. A dva z nich v Plumlově. Mladší z nich Falcon crossbow Plumlov má za sebou úspěšný, i když zkrácený ročník. Vlivem koronaviru byla sezóna zahájena až v červnu venkovním závodem v Čechách pod Kosířem. Velké úspěchy ale přišly zejména z jiných míst.

 

„Zajistil je třeba Denis Vyskočil, který pokořil zahraniční střelce z Chorvatska, a to tak, že na mezinárodních závodech v Otrokovicích vybojoval zlatou medaili v kategorii kadet, což se zatím nikomu z České republiky v této kategorii nepodařilo,“ konstatuje klub. Stejný střelec zapsal i 1. místo na Mistrovství ČR v Litultovicích.

Následovaly další závody, tentokrát v kategorii juniorů. I zde byl stoprocentně úspěšný, podobně jako na mistrovství Maďarska, a to dokonce v kategorii mužů. Úspěchy pokračovaly, a tak se Vyskočil stal nejlepším střelcem Českého poháru v kategorii kadet i junior.

Všechny úspěchy ale nestály jen na Denisi Vyskočilovi. Dobře se ukázal také junior Martin Hajný. „Na MČR v Litultovicích získal 2. místo v eliminaci a halovou sezónu začal druhým místem v Kostelci na Hané. Velký pokrok udělal i nejmladší člen oddílu Josef Vymazal mladší, který poctivou přípravu začal proměňovat na Mistrovství ČR v Litultovicích bronzem v kategorii kadetů. Poté pokračoval v Plumlově na dvou venkovních závodech, kde získal druhou příčku,“ přiblížil oddíl některé úspěchy v sezóně.

V klubu jsou spokojení nejen s výsledky, ale také s přístupem. „Dravostí a přesností se naši střelci prezentují na všech závodech a tím dokazují, že se poctivě věnovali tréninkové přípravě a technice střelby, kterou vedl trenér Jan Nedělník,“ konstatuje na svém webu kušistický oddíl. Ten zároveň v závěru roku poděkoval sponzorům a podporovatelům, dále Českému svazu kuší, Olomouckému kraji a městu Plumlovu. „Poděkování patří i spřátelenému oddílu SAVANA Kostelec na Hané, se kterým spolupracujeme, jako i všem našim fanouškům.“