Po třech utkáních jarního pokračování druhé nejvyšší soutěže mají fotbalisté Prostějova bilanci jedné výhry a dvou porážek. Asi ani z dlouhodobého hlediska nepřekvapí, že výhra přišla v domácím prostředí a dvě porážky venku. Obzvláště ta druhá ve Vlašimi ale ukázala, že mužstvo jde snad správným směrem a do dalších zápasů by mohlo bilanci na půdě soupeře vylepšit. Teď však čeká krátká přestávka, kde se bude vše ladit hlavně na další domácí zápas proti Chrudimi.

Po utkání ve Vlašimi cítil kouč Radim Kučera zklamání, protože výkon svých svěřenců viděl pozitivně. „Mrzí mě to, protože si myslím, že jsme byli na zápas velmi dobře připravení. V prvním poločase i na startu druhého jsem viděl nasazení, bojovnost i celkovou atmosféru podobnou jako doma proti Sigmě. Jenže pak jsme po naší brance trochu ztratili, což samozřejmě ovlivnil i soupeř, kterého to očividně zdravě nabudilo. Je to škoda, protože dnes jsme určitě alespoň na bod měli,“ prozradil úvodem.

Zatím tak Prostějov zůstává i před prvním reprezentačním oknem na sestupové pozici, ze které bude chtít rychle utéct. „Máme za sebou první tři zápasy, kdy jsme doma uspěli a venku dvakrát padli. Určitě mít alespoň o bod více by bylo lepší, ale musíme se dívat dopředu. Rezerva Sparty za mě jasně ukázala, že může patřit mezi štiky ligy, pro každého bude těžké ji zdolat. Daleko více tak mrzí zápas ve Vlašimi,“ pokračoval lodivod.

První pauza bude zaměřena na poctivý trénink a celkovou přípravu na nejdůležitější závěrečnou třetinu soutěže, kde už půjde o vše. „Čeká nás první reprezentační pauza a budeme tak mít hned dva týdny na to, abychom se co nejlépe nachystali na domácí zápas proti Chrudimi. Určitě budeme nadále poctivě trénovat a pilovat i různé taktické věci, abychom byli na všechny možné scénáře připravení. Hlavně musíme zůstat pozitivní a jít si nadále za tím, abychom splnili prioritní cíl,“ zakončil Radim Kučera.