I během letošní zimy pořádá prostějovský tenisový nadšenec a organizátor Martin Krupička oblíbené turnaje ve čtyřhře neregistrovaných. Premiérově se však s nimi přesunul do nového dějiště, kterým se stalo OMEGA centrum zdraví a sportu Olomouc. První klání zahájeného seriálu 2022/23 se tam uskutečnilo poslední listopadovou sobotu.

Zúčastnilo se sedmnáct dvojic z celé České republiky. Dorazili borci z Hradce Králové, Ostravy, Brna, Olomouce, Uničova a Vyškova, nechyběli ani zástupci Prostějova Kubeš a Šlambor (vypadli v semifinále pavouku B).

Mezi elitou pavouku A triumfovali Svoboda a Šubrt (Olomouc), kteří ve finále porazili nakonec stříbrný pár Ostrý, Sedlář (Ostrava). Dělené třetí místo obsadili Janíček, Lejsal a Šafář, Sýkora (Česká Třebová). Pavouk B ovládlo duo Krsička, Matoušek.

„Věřím, že i v novém dějišti si všichni kluci turnaj skvěle užili. Měl jako vždy vysokou úroveň, závěrečné boje o medaile byly opravdu výborné. Mám radost, že hráči a zároveň kamarádi si za mnou našli cestu i do olomouckého OMEGA centra, kde jsme našli současný azyl. Zvláštní poděkování patří sponzorům akce, jimiž byli Velkosklad nápojů Hubálkovi Kostelec na Hané a Palírna U zeleného stromu Prostějov,“ zhodnotil Martin Krupička.