Úřad práce ČR se důrazně ohrazuje proti tvrzením, která kolují na některých sociálních sítích, a jejichž autoři tvrdí, že “na základě rozhodnutí vlády Úřad práce ČR vyhlásil STOP stav kvůli uprchlíkům z Ukrajiny”.

Tento a jemu podobné výroky nejsou pravdivé a Úřad práce ČR se od nich distancuje. Veškeré své služby klientům poskytuje, a to jak v oblasti nepojistných sociálních dávek, tak v oblasti zaměstnanosti.

 

 Znění nepravdivého HOAXU kolujícího na sociálních sítích

“Dnes přišlo emailem: Paní po mateřské šla zeptat na pracák na práci. A toto je výsledek: "Úřednice mi sdělila, že pro české občany je zatím vyhlášen STOP stav kvůli mnoha uprchlíkům z Ukrajiny které potřebují zařadit do pracovního procesu a tudíž jim musí dát práci přednostně. Tak rozhodla vláda!!! Prý se mám zkusit ve fabrikách zeptat osobně a domluvit si práci sama. Šla jsem tedy do místních fabrik, abych nějaké to zaměstnání našla. K mému překvapení jsem znovu a znovu narazila na podobnou odpověď jako na pracovním úřadě o tom, že přednostně budou dávat přednost utečencům z Ukrajiny. Bohužel dodnes jsem nenašla firmu, která by o mně projevila zájem a nabídla mi nějakou práci. Češi se nyní stávají drahou a nežádoucí pracovní silou o kterou nebude zájem. Dokonce jsem se dozvěděla že propouští české brigádníky a přijímají výhradně brigádníky z Ukrajiny."