Rozhodně se nejednalo o aprílový žert! Prostějovští strážníci vyjeli v pátek 1. dubna na pomoc ženě, kterou napadl její partner. Ten mladou ženu začal po jejím ranním návratu z hospody dokonce škrtit. Vyhrocená situace se uklidnila až po příjezdu hlídky, mezitím však zuřivec dokázal ještě poničit koupelnu.

„Se žádostí o pomoc před svým přítelem se obrátila na městskou policii sedmadvacetiletá žena. Problémy začaly po její večerní návštěvě restaurace a následném příchodu v ranních hodinách domů. Nejprve šel přítel ženy vyvenčit psa a po návratu z procházky došlo na slovní výměnu názorů. Agresivní chování sedmadvacetiletého muže se stupňovalo a svou zlost si vybil na dveřích od koupelny. Ranou pěstí udělal do dveří díru, navíc ulomil ještě kliku. Další nával vzteku obrátil na partnerku, kterou začal rukama škrtit,“ popsal násilný incident Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Muž se uklidnil až po příjezdu strážníků. „Hlídka vyhrocenou situaci mezi partnery uklidnila a celou událost oznámila Policii ČR, která si případ převzala k dalším úkonům,“ dodal Zapletal. Státní policejní složky žádnou zprávu k tomuto případu do uzávěrky čísla nevydaly.