Velikonoce se dají slavit různě. A hned řadu možností nabídl program Orionu, volnočasového centra v Němčicích nad Hanou. Jeden z velikonočních výtvorů Orionu pak mohli lidé obdivovat na němčickém náměstí hned několik dnů, a sice Kraslicovník němčický. „Od 18. března do 18. dubna mohl každý svým výrobkem kraslicovník ozdobit. Letos se urodilo na našem kraslicovníku bezmála třicet kraslic,“ konstatovala ředitelka Orionu Eva Bašková.

Nejvíce velikonoční byl ale v podání Orionu čtvrtek 14. dubna. „Dopoledne na Zelený čtvrtek bylo věnováno velikonočním tradicím. S dětmi jsme si upekli jidáše, ozdobili vajíčka technikou cibulových slupek, ozdobili perníčky a vyrobili jsme si ozdoby z papíru. Dětem se snažíme každý rok nabídnout pestrou paletu tradičních velikonočních aktivit, které z mnoha domácností pomalinku mizí. O tyto činnosti je vždy velký zájem a nebylo tomu letos jinak,“ usmívala se Bašková. Odpoledne se aktivity Orionu přesunuly k fotbalovému stadionu. „V mnoha disciplínách, které musely děti splnit, se jim pomalu přibližovali velikonoční zajíčci, kteří byli odměnou za celé odpoledne. Tato dobrodružná a pohybová aktivita byla pro děti novinkou, přesto o ni byl také velký zájem. Nakonec děti všechny překážky zdolaly, a tak čokoládoví zajíčci našli své majitele,“ řekla ředitelka Orionu. Děti při té příležitosti házely a střílely na cíl, který byl také zaječí. Nadšení vzbudila zejména možnost vyzkoušet si střelbu z luku.

V hravém duchu proběhl i výlet na hrad Helfštýn. I ten byl spojený s Velikonocemi. „Výlet pro rodiče a děti na Helfštýn je vždy trefa do černého. Tento dominantní moravský hrad nikdy nezklame a nebylo tomu ani letos jinak.  Propojení naší pokladové hry po děti s velikonočním programem na hradě byla opravdu dobrá kombinace,“ sdělila Eva Bašková. Program byl velice pestrý, děti hledaly poklad, navštívily Helfštýn s probíhajícím velikonočním jarmarkem. A nakonec vyrazily na objevování lanového centra. „Zde si na své fyzické a často i psychické hranice sáhly nejen děti, zahanbit se nenechali ani mnozí dospělí. Unavení, ale velice spokojení jsme se vrátili domů užít si krásný zbytek velikonočního víkendu,“ uzavřela výčet akcí Orionu Eva Bašková.