Již tento týden začne na prostějovských kurtech 32. ročník Mistrovství světa družstev chlapců a dívek do 14 let v tenisu – ITF WORLD JUNIOR TENNIS FINALS. Je to již počtyřiadvacáté za sebou, kdy prestižní mezinárodní tenisovou událost hostí areál NTC MORAVA Za Kosteleckou ulicí, jehož komfortní prostory, zařízení a vybavení poskytuje v čele s PROSTĚJOV Arénou a dvorci TK Prostějov ve Sportovní ulici marketingová společnost TK PLUS.

Nejvýznamnější mládežnickou mezinárodní tenisovou událost pod hlavičkou Mezinárodní tenisové federace ITF, ze které vzešlo mnoho pozdějších vítězů grandslamových podniků a tenisových hvězd včetně například Rafaela Nadala, Lleytona Hewitta, Amelie Mauresmové, Justin Heninové, Novaka Djokoviče, Igy Šwiatekové, Nicka Kyrgiose, Carlose Alcaraze, a také mnoho českých hvězd jako byly např. Tomáš Berdych, Lucie Šafářová nebo Nicol Vaidišová.

Po odehraných kvalifikačních bojích se 16 dívčích a 16 chlapeckých družstev probojovalo do

závěrečného finále, které se uskuteční v na výše zmíněných místech od pondělí 7. do soboty 12. srpna. Startuje se denně v 10.00 hodin. Letošního finále se přitom zúčastní celkem 22 národů.

„Každé mistrovství světa bylo a je vždy nejen velkou přehlídkou tenisových nadějí z celého světa, ale i ohromnou motivací pro ty, kteří se chtěli zlepšovat. A to nemluvím o dětské bezprostřednosti, jak si mladí navzájem fandí a přejí. Ano, na našem mistrovství je pěkné i to, že je ještě o kamarádství, i když už jde – z pohledu ITF o vlastní kariéry a o velké tituly,“ říká ředitelka mistrovství Petra Černošková. „Čtyřiadvacet let na jednom místě, legendární číslo, které nikdo nikdy nepřekoná! Jegrdobré, a rozhodně prospěšné vážit si tradic, pečovat o ně, buďme hrdí na to, že se nikde jinde na světě nehrálo déle,“ říká Ivo Kaderka, prezident Českého tenisového svazu a Tennis Europe.

Pro příznivce a fanoušky tenisu i veřejnost je na všechny zápasy VSTUP ZDARMA.