Popáté v sezóně postoupil prostějovský tenista Jakub Menšík do čtvrtfinále na turnajích kategorie challengeru ve švédském Danderydu. Díky tomu se poprvé v kariéře dostal do první světové stopadesátky a odehrál nejlepší turnaj od US Open.

„Je fajn, že jsem mohl odehrát tři zápasy v řadě. Hlavně zápas s Hamadem Mededovičem byl skvělou přípravou na finálový turnaj Davis Cupu. Škoda že mi nevyšlo čtvrtfinále s Alexanderem Blockxem. Takové zápasy se prostě stanou,“ ohlédl se za turnajem Menšík.

Prostějovský tenista si nejprve poradil s domácím talentem Maxem Dahlinem a pak zvládl velkou bitvu se srbským soupeřem, který byl pátým nasazeným. Menšík s Medjedovičem ztratil první sadu, pak srovnal v tie-breaku. V rozhodujícím dějství odvrátil tři mečboly, sám v dramatické koncovce proměnil osmý. Ve čtvrtfinále se už na své podání spolehnout nemohl, s Blockxem ztratil šest servisů a získal pouhé tři hry.

Sérii neúspěchů neukončil další hráč TK Agrofert Prostějov Zdeněk Kolář ani na turnaji v japonském Kobe. Sedmadvacetiletý Čech tentokrát prohrál v Japonsku s Tchajwancem Jasonem Jungem, když ve druhém setu nedokázal proměnit setbol a přišel o možnost otočit průběh utkání.

 

MUŽI

Danderyd – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Menšík – Dahlin (Švédsko) 6:2, 7:6. 2. kolo: Menšík – Medjedovič (5-Srbsko) 4:6, 7:6, 7:6. Čtvrtfinále: Menšík – Blockx (Belgie) 3:6, 0:6

Kóbe – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Jung (Tchajwan) 4:6, 6:7