Derby s Přerovem tentokrát nebylo žádnou dramatickou bitvou. Prostějov nasadil do utkání několik svých posil a s jejich přispěním téměř bez potíží vykročil za postupem do finále.

 

Překvapení na úvod

Nečekaný průběh mělo úvodní utkání. Vitalij Sačko neměl mít se sedmačtyřicátým hráčem domácího žebříčku Michalem Lušovským problémy, nedařilo se mu ale na servisu a tomu odpovídal výsledek a hned první proměněný mečbol soupeře.

 

Posila se hned vyplatila

Především koncovky skvěle zvládla Viktória Hrunčáková v duelu s Lindou Klimovičovou. Větší zkušenosti se projevily ve druhé sadě, kdy Klimovičová za stavu 5:4 podávala, prostějovská posila ale situaci zvládla, získala tři hry v řadě a přinesla do kabiny první bod.

 

Nosková proti mateřskému klubu

Proti mateřskému klubu si zahrála Linda Nosková a proti Rebecce Šramkové musela bojovat ve třech setech. Nosková se na premiérové vítězství v sestavě pořádně nadřela, když utkání ukončila až ve zkrácené hře rozhodujícího dějství.

 

Potvrzená role favorita

Kontrolovaný výkon podal Jakub Menšík proti Ondřeji Horákovi. Přerovský tenista, jehož letošním největším úspěchem bylo finále na pětadvacítce v Mostu, se snažil, v klíčových okamžicích ale Menšík přitlačil a získával rozhodující body.

 

Svrčinova skvělá otočka

Se zkušeným Jozefem Kovalíkem to neměl Dalibor Svrčina zpočátku snadné a první sadu prohrál v tie-breaku. Pak se ale dostal do tempa a v dalších dvou sadách dovolil bývalé světové osmdesátce pouze čtyři hry.

 

Konstantní výkony Kopřivy

Maďar Mate Valkusz má za sebou nejlepší sezónu v kariéře, Přerovu ale v utkání s Vítem Kopřivou bodově nepřispěl. Prostějovský tenista se v obou sadách dokázal soustředit na důležité výměny a dosáhl na rozhodující brejky, když se to nejvíce hodilo.

 

Čtyřhra tečkou za derby

Vzhledem k rozehranému singlu na vedlejším kurtu nastoupili do zápasu také účastníci prvního deblu. Nově sestavená prostějovská dvojice se v první sadě sehrávala a získala jednu hru. V dalším pokračování utkání už ale potvrdila větší kvalitu a celé střetnutí rázně ukončila.

TK Agrofert Prostějov – TK Precheza Přerov 6:1

Vitalij Sačko – Michal Lušovský 3:6, 4:6

Viktória Hrunčáková – Linda Klimovičová 6:4, 7:5

Linda Nosková – Rebecca Šramková 6:4, 2:6, 7:6

Jakub Menšík – Ondřej Horák 6:4, 6:3

Dalibor Svrčina – Jozef Kovalík 6:7, 6:3, 6:1

Vít Kopřiva – Maté Valkusz 6:3, 6:3

Poljak, Niklas-Salminen – Horák, Kumstát 1:6, 7:5, 10:6