Naprosto jednoznačně ovládli první dva zápasy v extralize smíšených družstev tenisté TK Agrofert Prostějov. V domácí hale porazili regionálního rivala z Přerova i Pardubice a naprosto bez problémů postoupili do finále, ve kterém si v úterý zahrají proti pražské Spartě.

„Byli jsme naprosto dominantní, což ale neberu jako nějaké překvapení. Naše soupiska je opravdu silná a byli jsme už před začátkem skupiny jediným favoritem na postup. To jsme splnili. V některých zápasech naši hráči podali solidní výkony, je vidět, že v přípravě nezaháleli,“ hodnotil vystoupení prostějovského družstva v semifinálové fázi soutěže kapitán Jaroslav Navrátil.

Obhájci titulu do úvodních zápasů vůbec nenasadili dva nejlepší hráče své soupisky, volno měl i nejlepší český tenista Jiří Lehečka. Pouze proti Přerovu se na kurtu objevila Linda Nosková a Viktória Hrunčáková, nejvýše postavené tenistky.

„V rámci možností vždy chceme, aby si extraligu zahrál co největší počet našich hráčů, i těch mladých. Podle toho děláme nominaci na každé utkání. Třeba proti Pardubicím nastoupila Marie Slaměníková a Julie Štruplová. Obě vyhrály, ukázaly, že do týmu patří a v příštích letech se na ně můžeme spolehnout,“ poznamenal Navrátil.

Ve druhé semifinálové skupině si postup do finále vybojovala pražská Sparta, především v prvním utkání to ale neměla vůbec jednoduché. Střetnutí proti TK Spoje Praha se rozhodovalo až v závěrečné čtyřhře a vítězství 5:4 svému týmu zařídil pár Rikl, Bartoň po výhře nad dvojicí Vocel, Jebavý. Následující utkání s I. ČLTK Praha bylo naopak jasnou záležitostí a na debly vůbec nedošlo. Sparta vyhrála 5:1, když jediný bod družstvu ze Štvanice zajistil Jurij Rodionov až za rozhodnutého stavu.

„Při veškerém respektu k soupeřům jsme průběžné výsledky příliš nesledovali. Pochopitelně se k nám konečné stavy dostaly a víme, proti komu budeme ve finále hrát. Ale náš výběr je opravdu špičkový a má jediný cíl. Chceme titul bez ohledu na to, proti komu budeme hrát,“ řekl prostějovský kapitán. Zda se tenistům Prostějova podaří obhájit loňský triumf, budou moci sledovat fanoušci i v rámci přímého přenosu na Nova Sport 1, který 19. prosince začíná v 9.30 hodin.